FUTBOL/PRIMERA CATALANA

El FC Pirinaica assalta el fortí d’una UD San Mauro que manté el lideratge (0-1)

Felipe Guerrero Pipe va determinar la victòria dels vermells al terreny de joc del conjunt montbuienc

El davanter vermell Felipe Guerrero ‘Pipe’ supera el lateral dret ‘maurista’ Javi García

El davanter vermell Felipe Guerrero ‘Pipe’ supera el lateral dret ‘maurista’ Javi García / EDUARD VEGA

L’encert del FC Pirinaica a l’hora d’impossibilitar les accions ofensives per l’interior de la UD San Mauro i un gol del davanter vermell Felipe Guerrero Pipe van propiciar que el conjunt entrenat per Oriol Hontangas s’imposés al feu fins ara inexpugnable del líder del grup 2n de la Primera Catalana, el Municipal de Santa Margarida (0 a 1). Malgrat aquesta circumstància i els triomfs aconseguits pel FC Martinenc i la U San Juan Atlético de Montcada, la formació dirigida per Jesús Milán manté el lideratge del grup. Fins ara, els montbuiencs només havien cedit un empat al seu feu en nou partits jugats.

La UD San Mauro va dominar el conjunt manresà durant els primers deu minuts de l’enfrontament. De seguida, els amfitrions van constatar la fermesa de l’entramat defensiu vermell per dificultar el seu joc d’atac per l’interior. Així doncs, Franco Nantez i Sergi Escofet van ser els principals arguments ofensius dels mauristes en aquesta primera fase del duel. Oriol Hontangas va incitar els seus jugadors a pressionar a la parcel·la defensiva de l’oponent i aquesta decisió va equilibrar el joc. Un magnífic servei en profunditat va habilitar Felipe Guerrero Pipe per encarar en solitari Caleb Martínez. El porter maurista va conjurar el perill, però no va poder aturar la canonada armada amb l’esquerra des de l’interior de l’àrea de penal del davanter manresà després d’un refús de la defensa local arran d’un llunyà servei de falta lateral (min 43).

Jesús Milán va modificar l'estructura d’equip habitual de la formació montbuienca a la represa (del 4-2-3-1 al 3-4-3) per trobar escletxes a la sòlida defensa vermella. Tot i això, la UD San Mauro no va mostrar la fluïdesa ofensiva que la caracteritza, però va generar tres ocasions de gol, a càrrec del golejador Èric Compte Copoví Copo, del central Jon Lobo i del mig centre Otger Sastre que no van fructificar.

LA FITXA TÈCNICA.

UD SAN MAURO (Sistema de joc: 4-2-3-1). Caleb Martínez; Javi García (Arnau Puentes min 80), Albert Masegosa, David Baraldés (Jon Lobo min 61), Hicham Karrouch; Bernat Benito, Jordi Aribau; Franco Nantez (Dani Vargas min 74), Otger Sastre, Sergi Escofet (Ferran Puche min 61); i Èric Compte Copoví Copo.

FC PIRINAICA (Sistema de joc: 4-4-1-1). Dani del Río; Camilo Vinasco (Marc Ávila min 89), Soufian Grana, Jhonattan Vinasco, Roger Alsina; Sergi Vilalta (Isidre Marsiñach min 61), Pau Quintana, Ignasi Carmona (Baptiste Biaggini min 61), Adrià Petit; Marcel Bellido (José Samper min 75); i Felipe Guerrero Pipe (Jesús Peñarrubia min 61). ÀRBITRE. Cecilia Laura Muñoz di Giovambattista (Delegació del Baix Llobergat), auxiliada per Iván Parra Martín i Yeray Saucedo Torres. Va expulsar amb targeta vermella directa el maurista Marc Andreu (banqueta)(min 95). Va amonestar els locals Sergi Escofet (min 28), Jordi Aribau (min 39), Javi García (min 45) i Albert Masegosa (min 93) i els visitants Sergi Vilalta (min 34), Felipe Guerrero Pipe (min 45) i Ignasi Carmona (min 46).

GOL. 0-1 Felipe Guerrero Pipe min 43.

ESTADI. Municipal de Santa Margarida de Montbui.