FUTBOL/PRIMERA CATALANA

La falta d’encert en la rematada aboca el FC Pirinaica a igualar amb la UE Tàrrega (0-0)

Els vermells van malbaratar les sis ocasions de gol que van generar durant l’enfrontament i no van poder arrodonir una setmana prodigiosa imposant-se a la històrica formació de la capital de l’Urgell

Sergi Vilalta va ser el davanter vermell més dinàmic i incisiu

Sergi Vilalta va ser el davanter vermell més dinàmic i incisiu / JORDI BIEL

Després de sotmetre el líder UD San Mauro al seu feu (0 a 1) i de segellar unes meritòries taules a dos contra el tercer, la UD San Juan Atlético de Montcada, el FC Pirinaica no va poder tancar una setmana prodigiosa amb el colofó de sotmetre el penúltim classificat, la UE Tàrrega. La manca d’efectivitat dels manresans i les magnífiques prestacions que van oferir els targarins al Municipal de Mion-Puigberenguer van propiciar la igualada final sense gols.

La UE Tàrrega va sorprendre per la qualitat de la seva proposta futbolística. Des de l’inici del primer període i fins al minut 20, el conjunt de la capital de l’Urgell va trenar el joc amb criteri, va assumir la iniciativa ofensiva i va controlar el tempo del partit. Una incursió de Jaafar Baha com a interior esquerre va propiciar el xut a boca de canó de Samba Gnamadio que va obligar Dani del Río a lluir-se (min 18). En els següents minuts, la formació entrenada per Oriol Hontangas va revertir la situació i el porter targarí Joaquim Saborido va haver de protagonitzar una gran estirada per refusar una gardela llunyana armada per Alfred Martínez (min 28).

Una acció d’estratègia va ser la gènesi de la segona oportunitat dels vermells. La precisa passada rasa de David Cabezas arran d’un servei de falta va habilitar Sergi Vilalta per penetrar a l’àrea de penal visitant com a interior dret i el central targarí Luciano va impedir l’anotació del mitja punta sobre la mateixa línia de gol (min 33). Finalment, Sergi Vilalta va rematar massa creuat a mitja alçada després de rebre una magnífica assistència d’Isidre Marsiñach (min 43). Tot seguit, Dani del Río va conjurar el xut amb el qual l’incisiu Samba Gnamadio va culminar un contracop.

A la represa, el domini va correspondre als amfitrions. El mig centre Pau Quintana va finalitzar una gran acció individual amb una canonada a mitja alçada que va fregar el pal esquerre de la porteria targarina (min 57). La rematada de cap de Soufian Grana es va perdre un metre per sobre el travesser (min 71) i, ja en el darrer alè (min 95), Felipe Guerrero Pipe va malbaratar l’assistència de Marc Ávila.

LA FITXA TÈCNICA.

FC PIRINAICA (Sistema de joc: 4-2-3-1). Dani del Río; David Cabezas, Marc Ávila, Soufian Grana, José María Zájara (Roger Alsina min 63); Ignasi Carmona (Pau Quintana min 45+3), Marcel Bellido; Sergi Vilalta (Adrià Petit min 63), Alfred Martínez (Felipe Guerrero Pipe min 63), Jesús Peñarrubia (Rubén Epitié Dyowe min 77 ); i Isidre Marsiñach.

UE TÀRREGA (Sistema de joc: 4-3-3). Joaquim Saborido (Oriol Cepera min 56); Joan Carles Abraham (Mouad Teghzaoui min 88), Vinicius Policarpo Santos, Luciano, Lluc Maymó; Ibrahim Baha (Ramon Verdés min 63), Ibrahim, Diego Fernando Garzón (Juan José Serrano min 79); Samba Gnamadio, Bubakary i Jaafar Baha (Ilyass Chafai min 79).

ÀRBITRE. Martí Davesa Pérez (Delegació de Girona), auxiliat per Marc Cabrera Vidal i Izan Rueda Hidalgo. Va amonestar els locals Sergi Vilalta (min 47) i Marc Ávila (min 75) i els visitants Ibrahim (min 31), Bubakary (min 52), Diego Fernando Garzón (min 58), Luciano (min 61), Ramon Verdés (min 66), Oriol Cepera (min 69) i Jaafar Baha (min 81).

ESTADI. Municipal de Mion-Puigberenguer. 175 espectadors.