FUTBOL/PRIMERA CATALANA

La UD San Mauro cedeix les taules en l’últim minut a Sant Cugat i perd el lideratge (1-1)

Els vallesans van malbaratar un penal al minut 88 però van reequilibrar el marcador en el darrer minut del temps de recuperació del segon període gràcies a una rematada de cap d'Ángel Pomar

El mig centre surienc Otger Sastre és titular indiscutible a la UD San Mauro

El mig centre surienc Otger Sastre és titular indiscutible a la UD San Mauro / ARXIU/OSCAR BAYONA

Un gol encaixat quan estava a punt d’exhaurir-se el darrer minut del temps de recuperació del segon període va abocar la UD San Mauro a signar una igualada insuficient al camp del FC Sant Cugat (1 a 1). L’empat del conjunt de Santa Margarida de Montbui combinat amb la victòria assolida pel FC Martinenc al terreny de joc del cuer CE Alguaire (0 a 2) provoca que els mauristes cedeixin el lideratge del grup 2n de la Primera Catalana a la històrica formació barcelonina.

El FC Sant Cugat va gosar pressionar el líder a la seva parcel·la defensiva per dificultar al conjunt entrenat per Jesús Milán l’elaboració d’accions combinatives. Tot i que els montbuiencs van recuperar al destre mig centre Marc Enríquez, l’estratègia dels vallesans va fructificar i la UD San Mauro només va trobar dues vies per generar jugades d’atac: les transicions després de la recuperació de la pilota i les característiques desmarcades de ruptura en diagonal de Ferran Puche. El jugador de banda esquerra va excel·lir al Municipal Jaume Tubau i va ser l’artífex de les dues ocasions de gol que van crear els mauristes en el decurs de la primera meitat: una enverinat xut ras del carriler va sortir arran de la base del pal esquerre de la porteria de Guillem Nadal i el golejador Èric Compte Copoví Copo va rematar de cap fregant el travesser una precisa centrada de Ferran Puche.

A la represa, els montbuiencs van dotar de més pausa i criteri el seu joc i Otger Sastre i Marc Enríquez van disposar de les primeres ocasions per avançar els anoiencs a l’electrònic. Guillem Nadal va refusar a córner la canonada armada pel mitja punta surienc des de la frontal de l’àrea de penal i un defensa va desviar la intencionada rematada rasa del mig centre des d’una posició similar. Ferran Puche va propiciar el 0 a 1. El jugador maurista va culminar una incursió com a extrem amb un enverinat xut ras que Guillem Nadal va refusar amb moltes dificultats. El rebuig va habilitar Èric Compte Copoví Copo per marcar el seu catorzè gol i donar avantatge a la UD San Mauro (0 a 1). El FC Sant Cugat va prémer l’accelerador ofensiu a partir del minut 80 i va obligar el conjunt montbuienc a parapetar-se en defensa. L’àrbitre va considerar punibles unes mans involuntàries de Sergi Escofet (min 87), però Guillem Benet va malbaratar la pena màxima i va xutar per sobre el travesser (min 88). La igualada final va ser conseqüència d’un servei de cantonada que el vallesà Ángel Pomar va rematar a gol des del primer pal (min 94).

LA FITXA TÈCNICA.

FC SANT CUGAT. Guillem Nadal, Marc Arnau, Chadi Akayour, Martí García, Guillem Benet, Ferran Roca (Mario Victorio min 75), Mamadou Bouhary Touré (Sergi Martínez min 75), Juanpi Sepúlveda (Arnau Benet min 75), Juan David Carranza (Mario Manso min 75), Gerard Nieto (Mohamed Lamine Traoré min 84) i Ángel Pomar.

UD SAN MAURO. Caleb Martínez; Javi García, Albert Masegosa, Jon Lobo, Hicham Karrouch; Bernat Benito, Marc Enríquez (Arnau Puentes min 69); Otger Sastre, Jordi Aribau (Franco Nantez min 69), Ferran Puche (Sergi Escofet min 80); i Èric Compte Copoví Copo (Dani Vargas min 80).

ÀRBITRE. Marc Esteban Boté (Delegació de Lleida). Va amonestar els locals Ángel Pomar (min 11), Èric Chalamanch (entrenador)(min 11) i Mamadou Bouhary Touré (min 25) i els visitants Albert Masegosa (min 19), Hicham Karrouch (min 35), Bernat Benito (min 42) i Marc Enríquez (min 58).

GOLS. 0-1 Èric Compte Copoví Copo min 68 i 1-1 Ángel Pomar min 94.

ESTADI. Municipal Jaume Tubau (Sant Cugat del Vallès).