Mor el ciclista de 18 anys Juan Pujalte mentre entrenava a la carretera

Un veí del municipi d'Escombreras, a Cartagena, va avisar els serveis d'emergències quan va trobar el jove malferit a terra, al costat de la seva bicicleta

Ciclistes de l'equip Valverde Team, en una imatge d'arxiu

Ciclistes de l'equip Valverde Team, en una imatge d'arxiu / EFE

Redacció

La Guàrdia Civil ha obert una investigació per esclarir la mort del jove de 18 anysJuan Pujalte Martínez, ciclista de l'equip Valverde Team que va acabar morint a l'hospital de Cartagena on va ser portat en ambulància després de ser trobat aquest dimecres inconscient i malferit a prop d'Escombreras.

Fonts pròximes al cas van apuntar que, a primera hora de la tarda d'aquest dimecres, un veí va donar la veu d'alarma: havia trobat un jove malferit, tirat a terra al costat de la seva bici, a Escombreras, en una carretera que puja a la Monte Calvario.

Al lloc es va mobilitzar una ambulància i els sanitaris van traslladar el noi a Santa Lucía de Cartagena, l'hospital més pròxim. Lamentablement, no va poder sobreposar-se a la gravetat de les ferides i va morir.

Condol de la Federació

La Federació de Ciclisme de la Regió de Múrcia ha enviat una nota de condol després de conèixer el decés. "Amb tot el dolor del nostre cor hem d'informar de la defunció per accident de Juan Pujalte Martínez, membre de la selecció murciana de ciclisme. La gran família ciclista et trobarà a faltar", va escriure la Federació.

Va néixer el 22 d'abril de 2005 a San Pedro del Pinatar, pertanyia a la plantilla elit i sub-23 del Valverde Team Ricardo Fuentes, a la qual es va incorporar a finals del 2023 any procedent del Esetec - Salazones Ricardo Fuentes.

El noi va patir danys en la melsa i en el ronyó, a més d'un traumatisme cranioencefàlic i una hemorràgia interna. Aquesta mort tenyeix de dol l'esport murcià i trunca una prometedora trajectòria d'un esportista que, malgrat la seva joventut, estava a punt de convertir-se en professional.