FUTBOL/PRIMERA CATALANA

El FC Joanenc venç la UE Castellar i opta de veres a assolir la permanència (3-1)

Els gols de Boubacarr 'Buba' Djitté, Arnau Estruch i Dani Galván van propiciar la meritòria remuntada dels grocs contra la UE Castellar, el cinquè classificat

Arnau Estruch va segellar la transcendent remuntada dels santjoanencs

Arnau Estruch va segellar la transcendent remuntada dels santjoanencs / ÀLEX GUERRERO

Les accions del FC Joanenc cotitzen a l’alça a la borsa dels equips que malden per eludir les quatre places que aboquen al descens de categoria al grup 2n de la Primera Catalana. Els grocs han sotmès els fins avui cinquè classificat, la UE Castellar (3 a 1), i escalen fins a l’onzè lloc a la taula classificatòria, almenys de forma provisional. Una hipotètica derrota del FC Sant Cugat al terreny de joc de la UE Tàrrega i una lògica ensopegada del CCD Turó de la Peira al feu del segon classificat, la UD San Mauro, demà, diumenge, ratificarien els bagencs en una posició que els permetria signar la permanència al final de la competició.

La UE Castellar dirigida per l’exjugador del CE Manresa Juan Antonio Roldán va excel·lir durant els primers quinze minuts. En el decurs d'aquesta fase inicial de l’enfrontament, els vallesans van deixar palesa la qualitat del seu joc combinatiu i l’eficàcia de la seva pressió a la parcel·la defensiva de l’oponent. La millor jugada d’atac trenada pels visitants la va culminar Carlos Alberto Saavedra amb una enverinada rematada rasa i creuada que Dani Baquero va conjurar amb la cama esquerra (min 5).

Les magnífiques prestacions de la UE Castellar van propiciar que els vallesans s’avancessin a l’electrònic. El lateral esquerre Victor Moreno va penetrar com a extrem i va centrar al segon pal envers Gabriel Gausachs. El mitja punta no va poder rematar de primera, però després va col·locar la pilota a la frontal de l’àrea de gol groga. La primera gardela de Jan Marc Roldán es va estavellar al travesser; la segona, d’un altre davanter visitant, la va repel·lir la defensa, però la canonada final de Victor León va ser inapel·lable (min 14).

L’adversitat no va destarotar els amfitrions que, de forma progressiva, van neutralitzar la pressió vallesana. La igualada va afermar la milloria dels grocs. El central Bobacarr Buba Djitté va armar una rematada de cap imperial arran d’un córner servit per Roger Herms (min 39). Un minut després, Dani Baquero va aturar l’enverinat xut ras d’Iván Sánchez.

El FC Joanenc va completar la remuntada abans que es consumís el segon minut de la represa. Dani Galván va protagonitzar una increïble cavalcada com a extrem esquerre arran d’un servei en profunditat de Dani Baquero. La seva posterior passada enrere va habilitar Arnau Estruch per marcar un golàs des del vèrtex superior dret de l’àrea de penal. Pablo Martín va refusar a córner el servei de falta directa executat per Dani Galván (min 57), però disset minuts després, no va poder impedir que el destre davanter sentenciés la victòria dels amfitrions gràcies a una assistència de Carles Serra (3 a 1).

LA FITXA TÈCNICA.

FC JOANENC (Sistema de joc: 4-1-4-1). Dani Baquero; Jaume Moratonas, Iker Ariza, Boubacarr Buba Djitté, Pol Vicente; Àlex Munera; Àlex Bravo (Pau González min 80), Jordi García (Carles Serra min 73), Gerard Martínez (Arnau Oliver min 80), Roger Herms (Dani Galván min 46); i Arnau Estruch (Àlex García min 62).

UE CASTELLAR (Sistema de joc: 4-2-3-1). Pablo Martín; Iker Álvarez, Gerard Silvestre (Marc Sánchez min 62), Iker Roldán, Victor Moreno; Alejandro Luque (Xavi Moreno min 62), Victor León, Carlos Alberto Saavedra, Jan Marc Roldán, Gabriel Gausachs; i Iván Sánchez.

ÀRBITRE. Yeray Ballesteros Ríos (Delegació del Maresme), auxiliat per Isaac Chaghouani Olivares i Mohammed El Boukrioui. Va expulsar amb targeta vermella directa el groc Jaume Moratonas (min 84). Va amonestar els visitants Victor Moreno (min 18), Alejandro Luque (min 56), Victor León (min 85) i Iker Álvarez (min 87).

GOLS. 0-1 Victor León min 14, 1-1 Boubacarr Buba Djitté min 39, 2-1 Arnau Estruch min 48 i 3-1 Dani Galván min 74.

ESTADI. Municipal de Sant Joan de Vilatorrada. 175 espectadors.