Futbol

Manel Sánchez posa en tres dimensions les últimes troballes històriques del CE Manresa

El president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, entre les autoritats que participen en una concorreguda presentació

Jordi Agut

Jordi Agut

Com si fos un trencaclosques que mai no s'acaba. L'expresident del CE Manresa Manel Sánchez té un santuari del club a la Font dels Capellans, un autèntic museu que fa créixer dia a dia. Aquest dimarts ho ha fet amb més peces que ell s'entesta a traslladar del paper a les tres dimensions. Regió7 ja en va informar el passat 9 de novembre. La tasca de col·leccionista de Raimon Colomer i la històrica de Salvador Redó van permetre recuperar dos escuts i el nom d'un president que fins ara es desconeixien de la història del club. La voluntat de Sánchez era que prenguessin cos i s'exposessin al museu, i ho ha aconseguit.

I no es pot dir que s'hi hagi posat per poc. L'acte de presentació ha omplert el petit recinte d'una setantena de persones, un exemple de la capacitat de convocatòria de Sánchez. En l'acte hi ha estat el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, que juntament amb les autoritats esportives i polítiques locals hi han intervingut.

La plasmació dels escuts s'ha fet en quatre camisetes de l'època i en el mateix nombre de banderes i de pedres tallades, elaborades per particulars i empreses manresanes i bagenques que han col·laborat en el projecte. Els aficionats del club les podran veure de prop diumenge. Abans del partit entre el primer equip masculí del CE Manresa i l'Andratx, quatre jugadors de l'entitat les lluiran i també s'exposaran les banderes, una part de la història del club entre el 1916 i el 1923. En la presentació, també s'ha recordat el nom d'Enric Masana Canudas, quart president de la història de l'entitat, que també va sorgir d'aquesta investigació.

"Teniu sort que hi sigui el Manel"

En la part protocol·lària de l'acte, el col·leccionista que va trobar primer els escuts, Raimon Colomer, recordava que "això mateix que hem fet amb el Manel ho he fet amb altres clubs de Catalunya, i cap d'ells no té la seva capacitat de convocatòria. Teniu sort que hi sigui i de disposar d'aquest museu".

El mateix expresident del Manresa s'ha limitat a agrair la feina a tothom qui havia col·laborat en l'elaboració de les camisetes i la confecció de les banderes, molts dels quals eren presents a l'acte. Gairebé s'oblida, al final, del mateix Centre d'Esports i de l'Ajuntament. El consistori estava representat per l'alcalde, Marc Aloy, i pel regidor d'Esports, Anjo Valentí. Aquest s'ha mostrat "encantat d'haver pogut col·laborar en tot el que hem pogut. El Manel és una persona molt insistent i, de vegades, l'has d'aturar una mica per arribar a saber què vol fer, però al final se n'acaba sortint". L'alcalde Aloy, que ha estat qui ha tancat els parlaments, va destacar que "gràcies a la feina d'aquestes persones tenim un tros més de la història del club, que també és història de la ciutat. Una ciutat com la nostra la creen les persones com les que han passat pel club".

Abans havien parlat la presidenta del CE Manresa, Ruth Guerrero, i el president federatiu, Joan Soteras. La primera ha recordat que "tothom dels que som aquí deuen sortir en algun racó del museu. Ell no ha d'agrair res a ningú, sinó nosaltres a ell". Al seu torn, Soteras rememorava que "fa trenta anys que ens coneixem, amb el Manel, i el museu que has creat és el que es mereix un club que cau simpàtic a tot arreu com el Manresa".