Futbol/Lliga de Campiones

El Barça es mostra espès de cara a porteria però s’avança en els quarts de final (1-2)

El rocós Brann impedeix una golejada i sobreviu de cara a la tornada de dijous vinent al Johan Cruyff, tot i que no evita el gol triomfador de Salma

La mitja volta de Salma Paralluelo ha donat la victòria al Barça

La mitja volta de Salma Paralluelo ha donat la victòria al Barça / Paul S. Amundsen/EFE

Jordi Agut

Jordi Agut

El Barça ha fet un bon pas per arribar a les semifinals de la Lliga de Campiones en derrotar un Brann rocós. Partit espès de les blaugrana que, de tota manera, han fet bo l’objectiu que hauran de rematar dijous que ve, dia 28, a casa.

El partit ha començat seguint el guió previst. El Barça dominant, i el Brann a darrere, tancant forats i corrent molt. Les blaugrana han posat aviat a prova la portera Mikalsen, molt encertada durant tota la nit. Ella ha enviat la pilota a córner als nou minuts que ha derivat en el primer gol. Graham Hansen rep la pilota a la frontal de l’àrea, va la paret amb Patri, que l’hi torna d’esquena i l’extrem xuta i supera la seva compatriota.

És cert que el Brann s'ha aproximat mitjançant Lund i Kielland, però el domini blaugrana era total i durant el quart d’hora entre els 20 i els 35 minuts podia haver arribat una carretada de gols. Graham Hansen ha estat la més activa en un seguit d’oportunitats que anaven en augment i que han acabat amb una aturada de Mikalsen a xut d’Aitana i, sobretot, una altra a cop de cap de Mariona.

Gol del no-res

Quan tot semblava dominat, però, arribava la sorpresa. El Brann ha sortit per la banda esquerra en una acció sense perill evident. Però el Barça s'ha situat malament en el replegament i la centrada de la rocosa Gaupset ha agafat Ona Batlle massa centrada. Tota sola, la lateral Kvamme ha recollit la pilota, que havia creuat l’àrea, i ha batut Cata Coll.

A partir d’aquí, el Brann s’ho ha cregut i ha pressionat més. Al Barça ara li costava molt crear perill, tot i una rematada d’Irene Paredes al travesser en el darrer minut. L’inici de la represa ha ratificat el posicionament tàctic del tècnic Martin Ho i durant el primer quart d’hora gairebé no hi ha hagut aproximacions.

Giráldez ja tenia a punt els canvis quan el mur ha caigut. Ha estatr tocant amb rapidesa, com s’havia de fer, en una paret entre Graham Hansen i Aitana. Aquesta centra enrere i Salma la para, es regira cap a la cama bona, l’esquerra i, ara sí, supera Mikalsen.

L’entrenador visitant ha introduït al camp Alexia i Rolfö, que juntament amb Pina, posteriorment, han dotat de més presència atacant l’equip. El Brann, molt cansat, ha anat fent canvis però ja no es s'ha acostat més a la porteria de les catalanes mentre aquestes buscaven la manera de fer un tercer gol que deixés les coses més clares per a la tornada. I ha estatr a punt d’arribar en el descompte, amb un xut d’Aitana que Mikalsen ha refusat al travesser. Aquest dimecres també s'ha jugat un altre partit, el Häcken-PSG (1-2).

SK BRANN KVINNER: Mikalsen, Stenevik, Ostenstad, Tynnilä (Ritter min 79), Kvamme, Lund, Haugland, Kielland (Renmark min 79), Gaupset (Svendheim min 86), Engesvik (Eikeland min 56), Crummer (Aahjem min 79)

FC BARCELONA:Cata Coll, Bronze, Paredes, Engen, Batlle (Rolfö min 73), Walsh, Aitana, Patri (Alexia min 73), Grahan Hansen (Vicky López min 88), Mariona (Pina min 79), Salma (Brugts min 88)

ÀRBITRA: Ionela Alina Pesu (ROU). Va amonestar Engesvik i Tynnilä

GOLS: 0-1 Graham Hansen min 9, 1-1 Kvamme min 39, 1-2 Salma min 72