Ciclisme de muntanya

L'igualadí Roger Ferrer, del Cannondale, arrenca quart en la classificació elit i és líder sub-23 a la VolCat

Els txecs Marek Rauchfuss i Karla Löffelmann s'imposen en l'etapa inicial de la prova amb epicentre a la capital anoienca, que s'acaba diumenge

Marek Rauchfuss, en el decurs de l'etapa d'aquest dissabte

Marek Rauchfuss, en el decurs de l'etapa d'aquest dissabte / Francesc Lladó/VolCat

Redacció. Igualada

El ciclista igualadí de l'equip manresà Cannondale-ISB, Roger Ferrer Vidal, ha començat en quarta posició en la categoria elit l'edició d'enguany de la VolCat, la cursa de ciclisme de muntanya que té lloc cada any per Setmana Santa amb epicentre a la capital anoienca. En la sub-23, a més, Ferrer és el líder, amb un minut i un segon d'avantatge respecte del colombià Nélson Duván Peña.

La primera etapa de la cursa, la més llarga de les dues, de 61 quilòmetres, ha tingut color txec. Marek Rauchfuss, en la categoria masculina, i Karla Löffelmann, en la femenina, tots dos del conjunt Ceska Sporitelna-Accolade, han estat els vencedors de la jornada. En el primer cas, les escasses diferències faran que hagi de lluitar de valent per conservar el mallot groc. En el segon, ha deixat el triomf molt ben encarat.

Poca diferència

D'aquesta manera, Rauchfuss ha vençut després d'imposar-se en els darrers metres al francès Hugo Drechou (Groove Gravel), al qual ha tret poc més d'un segon. Aquesta és l'exígua distància que haurà de defensar el Diumenge de Pasqua.

Tampoc no té gaire marge respecte del tercer classificat, el colombià Diego Alfonso Arias (Berria-Polimedical MTB Racing Team), que només ha perdut 13 segons i que manté intactes totes les aspiracions. La meteorologia, amb pluges esperades per a aquest diumenge, també poc jugar un paper fonamental en les aspiracions de tots tres.

Més allunyat ha quedat Roger Ferrer, que ha perdut 1.52 respecte del guanyador i que ha entrat al costat del barceloní Xavier Pijuán (73 Factory BG Team). El segon dels competidors de casa nostra ha estat el santfruitosenc Guillem Muñoz, de la mateixa formació que Pijuán, que ha estat setzè, a 7 minuts i 51 segons de Rauchfuss.

En la competició femenina, Löffelmann té més de cinc minuts de diferència respecte de la portuguesa Melissa Maia (Guilhabreu), que ha entrat en segon lloc, en la categoria elit. El tercer lloc ha correspost a l'asturiana Cristina Morán, que ha perdut 10.42 segons respecte de la primera classificada.

En altres rànquings secundaris, la manresana Neus Parcerisas (Singletrack Escola) és líder en la categoria de màsters 30, amb gairebé nou minuts de distància respecte de la segona classificada.

Aquest diumenge se celebrarà la segona i última etapa, en direcció al sud d'Igualada, cap a Carme i la Torre de Claramunt, de 39 quilòmetres i 978 metres de desnivell positiu. També serà temps per a l'Eliminator. Aquest dissabte s'ha fet la VolCat Kids i la innovadora prova de la Copa Catalana de Pump Track.