Vine a escalar gratis i suma't al desafiament

¿Has pensat mai que ho has de provar i no t'hi has atrevit? Vine. ¿T'ha passat pel cap però no saps si t'agradarà o què et costarà? Vine, ho gaudiràs i és gratis. ¿Vols venir amb la família? No hi ha cap problema. Vine, que hi ha 'food trucks', música i diversió. ¿On i quan? A Arroyomolinos, Madrid, del 10 al 16 de juny. Vine.

El mur boulder inclou rutes de diferent dificultat i s'adapta a tots els nivells.

El mur boulder inclou rutes de diferent dificultat i s'adapta a tots els nivells.

Marcos Baeza

Sol, en família o amb amics; sense haver escalat mai o des de sempre, i amb qualsevol edat. L'únic que cal són ganes, perquè la resta ja està llesta. Climbing Madrid, la gran festa de l'escalada que se celebrarà a Arroyomolinos, del 10 al 16 de juny, oferirà un mur ‘boulder’ obert al públic on tots podran posar a prova les seves habilitats d'escalada, des dels primerencs i aficionats fins als iniciats i més experimentats. 

El nivell és irrellevant perquè els murs ‘boulder’ (en anglès) s'adapten a tots els nivells i constitueixen una alternativa immillorable per combinar esport i entreteniment.

Vine a escalar i suma't al moviment del desafiament, la superació personal i la diversió.

Climbing Madrid, la gran festa de l'escalada, oferirà un mur boulder obert al públic on qualsevol podrà posar a prova les seves habilitats per escalar i ascendir.

El repte del boulder

El mur ‘boulder’ d'Arroyomolinos tindrà 5 metres d'alçada per 30 d'amplada. I comptarà amb diverses rutes d'escalada, cadascuna amb el seu propi nivell de dificultat, definit pels angles, les inclinacions i les formes que inclogui. Gràcies a l'alçada reduïda i als matalassos que serveixen d'element de protecció, es pot afrontar sense corda. 

El mur serà molt similar al que s'utilitza a la Copa d'Espanya, perquè aquestes parets també s'utilitzen en les competicions de la modalitat de Bloc, i oferirà fins a 10 rutes d'ascens diferents. L'amplada disponible també permetrà l'escalada en paral·lel.

Climbing Madrid tindrà unes instal·lacions similars a aquestes de la Copa d'Espanya 2023.

Climbing Madrid tindrà unes instal·lacions similars a aquestes de la Copa d'Espanya 2023. / .

Horaris

El mur ‘boulder’ de Climbing Madrid s'obrirà al públic de dilluns a divendres, amb horaris de matí (10.00 a 13.00 hores) i tarda (16.00 a 21.00 hores). El dissabte estarà tancat, per la celebració del Campionat d'Espanya de Dificultat, i el diumenge tornarà a obrir, amb accés en horari de matí (10.00 a 13.00 h). 

L’accés i la pràctica de l’activitat són completament gratuïts.

Un esdeveniment únic

Climbing Madrid se celebrarà al recinte firal d'Arroyomolinos, Madrid, i reunirà àrees esportives, de serveis i d'oci, amb música en directe i food trucks cada dia. S’espera l’assistència de 35.000 persones al llarg de les sis jornades de durada, del 10 al 16 de juny.

Diversió sense risc

Tot i que el mur ‘boulder’ s'afronta sense corda, els matalassos i l'assistència personalitzada de professionals permetran que l'activitat es pugui gaudir sense riscos, des dels nens fins als adolescents, joves i adults. 

Un equip de monitors especialitzats controlaran el desenvolupament, i també comptarà amb el suport d'escoles, universitats, col·legis i federacions, com FEDME. El mur estarà cobert per una carpa, que es podrà obrir totalment o parcialment en funció de la meteorologia. Ja només queda gaudir-ne.