L’Avinent Manresa queda setè i queda pendent de saber si perd la categoria A

El CA Igualada guanya el Campionat de Catalunya de Clubs B, i també espera confirmar l’ascens

L'equip del Club Atlètic igualada que s'ha proclamat Campió de Catalunya de Clubs B / CAI

Jordi Badia Perea

Les baixes amb què l’Avinent Manresa va haver d’afrontar la segona jornada del Campionat de Catalunya de Clubs en la categoria A, li’n van restar potencial i el van fer caure a la setena i penúltima posició. En una altra temporada, aquesta posició l’hauria fet baixar a la categoria B. Però enguany, la Comissió de Clubs de la Federació Catalana d’Atletisme ha obert un procés de revisió de l’actual estructura i, a hores d’ara, es desconeix com quedaran distribuïdes les categories i els clubs que les integraran.

En una situació oposada es troba el Club Atlètic Igualada que aquest cap de setmana s’ha proclamat Campió de Catalunya de Clubs en la Categoria B, posició que en una altre temporada li hauria valgut l’ascens directe a la categoria A.

L’Avinent va disputar la segona jornada a l’Estadi Joan Serrahima de Barcelona. Va quedar classificat en setena posició, amb 509,5 punts. El vuitè classificat va ser el CA Tarragona, amb 412,5. La setena i la vuitena posició eren places de descens directe. El campionat el va guanyar el FC Barcelona, seguit del Cornellà AT i l’Hospitalet AT.

Van destacar les actuacions de Laura Bou que va guanyar els 400 metres, i els tercers llocs d’Ainhoa Martínez en pes i de Biel Díaz en els 110 metres tanques.

El CA Igualada, campions de Catalunya de clubs B

Els igualadins es van proclamar campions de Catalunya de Clubs B a les pistes del Club Atlètic Granollers. Amb 904 punts totals en les dues jornades, va quedar per davant del Barcelona Atletisme i del CA Granollers.

Individualment, van destacar la victòria d’Aleix Camats en el disc, amb un llançament de 52,29 metres, que és un nou rècord d’Igualada, i les victòries de Carla Bisbal (400 m), Jordi Yoshimori (triple salt), Marc Sànchez (alçada), Oriol Castells (100 m), Mathios Rodríguez (1.500 m), Júlia Solé (1.500 m) i del relleu mixt del 4 x 400 m amb Marcel Abad, Júlia Solé, Carla Bisbal i Mathios Rodríguez.

Un cop assolit el campionat, des del CAI queden pendents de confirmar el retorn a la màxima categoria catalana.