Bàsquet / Play-off

El Barça fa la feina a Tenerife

Thomas Satoransky amb 24 punts i Jabari Parker amb 17 punts lideren els blaugrana en un partit igualat que es resol en els dos minuts finals nEls blaugrana s’enfrontaran al Madrid en semifinals, a partir de dimecres

El Barça fa la feina a Tenerife | MIGUEL BARRETO / EFE

Jordi Badia Perea

El FC Barcelona va superar el Lenovo Tenerife en un partit igualat, amb molts alts i baixos i canvis en el marcador, i jugarà les semifinals contra el Reial Madrid a partir de dimecres que ve, amb el factor pista en contra i ja al millor de cinc. Jabari Parker a la primera part i Thomas Satoransky a la segona i en els instants finals, amb 17 punts i 24 punts, respectivament, van liderar una victòria que posava el 2 a 0 en l’eliminatòria dels quarts de final de la Lliga Endesa.

En un partit tan igualat i amb tantes alternatives, es fa difícil trobar una jugada o un moment decisiu. No obstant això, es pot ben bé considerar que l’enfrontament es va resoldre a favor dels blaugrana en els dos darrers minuts, en què van saber gestionar millor la tensió i la por a perdre.

Els de Roger Grimau havien anul·lat per dues vegades un menys 5 a favor dels de Txús Vidorreta (87-82 i 89-84) amb dos 2+1 consecutius de Laprovittola i Parker. Però, un triple de Joan Sastre a 1’57’’ del final posava en avantatge un altre cop el seu equip (92-90). Satoransky va anotar un triple, era el seu punt 22. Després d’una falta en atac del txec i un error de Fitipaldo, es va produir la jugada, sinó clau, almenys sí que decisiva perquè el Barça acabés posant el 2 a 0.

Amb 45.4 i 92-93, els àrbitres van xiular la 5a falta de Guerra sobre Vesely i la van considerart antiesportiva. Vesely no va fallar els dos tirs lliures i Satoransky va culminar una actuació excel·lent (28 de valoració) amb dos punts més i la captura del rebot en el següent atac tinerfeny.

Els de Vidorreta havien trobat a faltar els punts de Guy, que es va quedar en només 2, tots dos de tirs lliures, ben anul·lat pels defensors blaugrana. Els 34 punts que havia anotat al Palau Blaugrana van ser compensats, però de manera insuficient, pels 20 de Fitipaldo i els 18 de Salin.