Les estacions d'esquí retarden la temporada: quines ja han obert i quines no?

El Pirineu té les reserves al 75% per al pont de la Constitució

Treballadors de l'estació d'Espot

Treballadors de l'estació d'Espot / arxiu

 Les estacions d'esquí del Pirineu, que solen inaugurar temporada just abans del pont de la Constitució, retarden aquest any majoritàriament l'obertura de pistes per la manca de neu, tot i que esperen una posada en marxa parcial a partir de dimecres si les condicions meteorològiques ho permeten.

Baqueira-Beret és l'única instal·lació catalana operativa, en el seu cas des de fa una setmana, mentre que Masella, que els darrers anys era la que s'avançava a la resta, es manté sense data per iniciar la campanya. El mateix passa a les estacions que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (La Molina, Vall de Núria, Vallter, Espot, Port Ainé i Boí Taüll), que segueixen esperant una meteorologia favorable per poder obrir.

Tot i això, el Patronat de Turisme de Girona ha indicat que a la comarca de la Cerdanya, l'estat de les reserves d'allotjament és l'habitual, que se situa pel pont de la Constitució sobre el 75%, mentre que ja puja al 80 % per al període nadalenc.

El president d'aquesta institució, Miquel Noguer, ha assegurat que l'ocupació serà "positiva amb neu o sense", tot i que a partir del gener ja dependrà més de la presència de neu. Una altra comarca vinculada a aquesta activitat és el Ripollès, on la previsió per a aquest pont se situa al 80 %. Al Pirineu francès, conscients que els propers dies de festa a Espanya faciliten l'arribada de visitants del país, ja obren aquest cap de setmana nou estacions. Portè i Pimorent ho va fer fa una setmana i se li uneixen ara Les Angles, Font-Romeu, Cambre d'Ase, Pierre Saint-Martin, Le Somport, Val d'Azun, Pic du Midi, Ax-3 Domaines.

A Andorra, Ordino Arcalís va obrir el 24 de novembre, però la situació meteorològica ha obligat a tancar l'estació i a traslladar la seva estrena al 5 de desembre, com passa amb els altres dominis de Grandvalira Resorts.