Les Angles arrenca el pont de la Puríssima amb gairebé 20 quilòmetres de pistes obertes

L'estació treballa per anar incrementant el nombre de quilòmetres esquiables

Una esquiadora a Les Angles

Una esquiadora a Les Angles / Ivan Sanz

Ivan Sanz (Diari de la Neu)

Aire en calma, temperatures fredes, afluència de vehicles i esquiadors més aviat fluixa per tractar-se del primer dia del pont i prop de 20 km de pistes obertes. I tot això amb un cel blau intens i un sol radiant com poques vegades. Així ha estat l’arribada a Les Angles, on els clients d’origen català eren una aclaparadora majoria. A pistes ens hem trobat amb neu produïda i les sensacions han estat molt bones, però per tal de contrastar la nostra opinió hem volgut entrevistar alguns clients per saber què en pensen ells. I aquest ha estat el resultat.

A la sortida del telecadira Pla del Mir ens hem trobat Maria Lluïsa Duran, veïna de Perpinyà, que practicava surf de neu acompanyada de la seva cosina Maria Teresa Lis, veïna d’Er (Alta Cerdanya). Ha explicat que volia estar present als Angles en el seu primer dia d’obertura i que “la primera baixada ha resultat molt agradable” perquè, a més, feia un bon sol i "pensem que passarem un bon dia".

També a tocar del remuntador ens hem trobat amb Agris Kalnietis, veí de Barcelona però d’origen letó. Estarà esquiant per les estacions de Les Neus Catalanes des de dimecres fins diumenge i ha explicat que avui volen provar els Angles en el seu primer dia d’obertura. Acabava de fer dues baixades i sobre la neu ha puntualitzat que era “artificial, però bé, millor això que res”. Ben content ha remarcat que formava part del Club Esquí Olímpia Ger i que “som un grup molt nombrós que ens ho passem molt bé a Les Angles perquè després anem tots a fer una barbacoa a la sala píc-nic”.

També a peu del desembragable Pla del Mir ens hem trobat amb Alex Martino, veí de Cardedeu, que esquiava amb la seva filla i muller. Ha assegurat que “és el primer dia que esquio, tinc previst esquiar tots els dies del pont i estic gaudint moltíssim”. Tot i això, ha fet un matís, i és que “hi ha el que hi ha obert, i la neu està com està, però el que és important és que comencem la temporada”.

Al Pla de Bigorre hem interceptat Noemí Pastor, de Berga, practicant surf de neu amb la família. Han llogat un apartament per 4 dies. Tenien moltes ganes d'esquiar. Sobre la neu ha raonat que “doncs encara, prou bé, teníem por de no poder esquiar” però que “estem gaudint una mica. Fa patir alguna placa que ens hem trobat, però estem gaudint”.

A la sortida del telecabina Les Pellerins, amb la família, ens hem trobat amb en Jofre, de Girona. És el seu primer dia de la temporada i han optat per fer-ho als Angles, on s’hi estaran fins diumenge. Ha explicat que “la neu està justeta, però està ben treballada, i es pot esquiar i l’amplada de pista està bé”. Tot i això, ha admès que “encara queda molta estació per obrir, però ens ho estem passant bé”.

Al pla de Bigorre fent una parada per descansar ens hem trobat dos amics, en Jordi Miquel Giol, dels Hostalets de Balenyà, i en Josep Güell, de Tona. Han vingut a fer el primer contacte amb la neu, hi estaran un parell de dies, i tots dos han coincidit amb què “s’esquia bé, estan bé les pistes”.

I finalment, a la terrassa de Le Chalet, prenent el sol relaxadament amb una amiga i a l’espera de rebre els companys d’esquiada, hi havia la Mònica Bassa, de Barcelona.

Ha raonat que “la neu està prou bé, no hi ha plaques de gel, la neu està fina i no hi ha les típiques ‘muntanyetes’ de pastosa que es generen cap al migdia”. També ha matisat que “hi ha poques pites obertes, però les que ho estan, estan bé, però hi ha poca gent i això és un punt favor. A més, el preu del forfet també és més baix i això és positiu perquè en altres pistes això no ho fan. I el bar és obert hi podem prendre birres, que això també està molt bé, ha ha, ha”.

Aquestes han estat, doncs, les opinions contrastades d’alguns dels esquiadors i practicants de surf que ahir van visitar Les Angles en el seu primer dia d’obertura.

Les previsions per als pròxims dies són d’obertura de noves pistes, ja que a les nits les temperatures són baixes i permeten la producció de neu.

L’estació ofereix 20 km de pistes de neu produïda i per divendres s’espera una nevada que, sense ser important, ajudarà a millorar la situació actual segons ha declarat Antonio Martín, responsable de l’oficina de Turisme de Les Angles.

TEMES