Les últimes nevades permeten ampliar les pistes obertes a les estacions d’esquí de FGC

L’entitat calcula que s’habilitarà entre el 70% i el 100% d'instal·lacions segons l’estació i un 50% en tot el conjunt

Durant el cap de setmana, a La Molina hi haurà 24 pistes i 10 remuntadors oberts

Nens jugant a les instal·lacions de La Molina

Nens jugant a les instal·lacions de La Molina / Instagram La Molina

ACN

Les últimes nevades i les baixes temperatures permetran ampliar la quantitat de pistes obertes a les estacions d’esquí de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), segons ha informat la mateixa empresa pública. La mateixa font subratlla que el cap de setmana es preveuen temperatures fredes i sol, condicions “ideals” per a la pràctica dels esports d’hivern. L’entitat calcula que s’habilitarà entre el 70% i el 100% d'instal·lacions segons l’estació i un 50% en tot el conjunt. L’estació amb més neu és Espot, amb entre 35 i 70 centímetres de gruix. Podrà obrir el 70% del domini i el 100% dels desnivells esquiables amb neu pols. A Port Ainé el gruix és d’entre 35 i 65 centímetres, a Boí Taüll arriba a 50 i a la Molina fins a 55.

A Port Ainé es preveu que durant el cap de setmana estigui obert més del 50% del domini i el 100% del desnivell esquiable. L'estació de Boí Taüll obre la zona de Puig Falcó i assoleix el 100% del desnivell amb l’obertura de les pistes que transcorren des de la cota màxima esquiable de tot el Pirineu, situada a 2.751 m.

Pel que fa a La Molina, durant el cap de setmana hi haurà 24 pistes i 10 remuntadors oberts, amb l'obertura del Telecadira de Roc Blanc, el Telecadira Trampolí i el Telecabina Cadí-Moixeró, que porta al cim de La Tosa, a 2.537 metres d’altitud, el punt més alt de l’estació.

En el cas de Vallter, les darreres nevades han permès gruixos d’entre 15 i 30 centímetres. S'obrirà el sector del Clot i el Telecadira J. Pujol Planella, que arriba fins a la cota màxima de l'estació a 2.500 metres.

Finalment, a Vall de Núria, els gruixos de neu oscil·len entre 40 centímetres a cotes baixes i fins a 50 a les altes. Des de FGC s'espera que l’estació obri el 55% del domini esquiable, amb tots els remuntadors oberts.