Una empresa nord-americana especialitzada en préstecs per a hipoteques va acomiadar el passat dia 1 més de 900 dels seus empleats, prop del 9% de la plantilla, a través d’una videoconferència de Zoom, segons ha informat avui la CNN.

Segons la CNN, que va tenir accés a una gravació de la trucada, el conseller delegat de Better.com, Vishal Garg, va dir als treballadors connectats: «Si estàs en aquesta trucada, estàs en el grup desafortunat que serà acomiadat. La teva feina aquí acaba amb efecte immediat». «És la segona vegada en la meva carrera que faig això i no vull fer-ho. L’última vegada vaig plorar», va assegurar l’executiu en la videoconferència, en la qual va citar la productivitat i els resultats entre altres motius per acomiadar els treballadors, i que, aparentment, es va mostrar breu i sense emocions.

Festes nadalenques

La direcció de Better.com va lamentar en una declaració a aquest canal que els acomiadaments s'hagin produït de cara a les portes de les festes nadalenques, però els ha atribuït a la millora de la seva posició financera «en un mercat de propietat d'habitatges que evoluciona radicalment».

Garg va protagonitzar un reportatge a la revista ‘Forbes’ l’any passat arran del seu caràcter volàtil i de diverses batalles legals per la seva gestió d’altres companyies, en un moment en què l’empresa tecnològica financera es prepara per a una sortida a borsa.

Entre altres coses, l’article recollia un correu que havia enviat als seus treballadors en el qual els deia, en majúscules, que eren «massa punyeterament lents», els anomenava «dofins estúpids» i assegurava que l’estaven «avergonyint».