L'arribada de la borrasca Denise a Catalunya, amb ratxes de vent que han arribat als 133 km/h a Portbou (Alt Empordà) i als 111 km/h a Font-Rubí (Alt Penedès), també s'ha notat a la Catalunya central, però en menor intensitat.

A l'àmbit de Regió7, el cop de vent més fort registrat pel Servei Meteorològic de Catalunya ha estat de 71 km/h, a Hostalets de Pierola. Al Bages, a municipis com Sant Salvador de Guardiola i Castellnou de Bages s'han detectat ratxes de 52,9 km/h i 51,1km/h, respectivament. Pel que fa a l'Anoia, a Òdena s'han compatibilitzat aquest migdia ratxes de fins a 64,1 km/h. Al Santuari de Queralt (Berga) els cops de vent han rondat els 54 km/h i a Solsona s'ha arribat als 48,6 km/h.

Les ratxes més fortes d'aquest dimarts a Catalunya

  1. Portbou: 133,6 km/h.
  2. Font-rubí: 111,2 km/h.
  3. Mas de Barberans: 110 km/h.
  4. El Perelló: 103 km/h.

Quatre arbres caiguts a carreteres de la Catalunya central

Arran del temporal de vent, han atès 118 serveis per les ventades entre les 20 h de dilluns i les 17 h de dimarts. A la regió central, els Bombers han fet quatre actuacions per arbres caiguts a terra des de la nit de dilluns fins aquest dimarts al migdia. La primera va fer-se a les 20 h d'ahir a Pinós, a la carretera d'Ardèvol. Llavors, va ser necessària una dotació per retirar-lo ja que ocupava la via.

La següent caiguda s'ha registrat avui a l'Anoia, al carrer Bosc de Can Claramunt, a Piera. Els Bombers han rebut un avís a les 6.40 h per un pi que s'ha estrellat contra el terra i que ha fet caure amb ell part del cablejat elèctric del carrer. S'ha hagut de tallar l'accés a la zona i Bombers hi han mobilitzat una dotació.

Posteriorment, a la Llacuna un arbre caigut a la via BP-2121 ha obstaculitzat el trànsit. Els Bombers, amb dues dotacions, l'han tallat i l'han retirat al voltant de 2/4 de 10 del matí. Finalment a Olius també s'ha hagut de retirar un arbre caigut a 2/4 d'1 del migdia al camí Serrat de l'Horta.

La majoria de serveis s'han fet a la regió d'emergències de Tarragona (38) i a la metropolitana sud (33). A la metropolitana nord se n'han fet 26 i a l'Ebre, 9.

Perill d'incendi

A causa de l'episodi de vent, Agents Rurals ha activat per aquest dimarts el nivell 2 del Pla Alfa en 16 comarques catalanes per perill alt d'incendi forestal. A la regió central l'avís afecta el Bages, l'Anoia i el Moianès.