Intercepten un sobre amb ulls d'animal dirigit al consolat ucraïnès de Barcelona

També s'han interceptat dues cartes amb el mateix contingut dirigides al consolat de Màlaga i l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid

Imatge d'arxiu d'un sobre

Imatge d'arxiu d'un sobre

EFE

El consolat de Barcelona ha rebut aquest dilluns un sobre sospitós que contenia ulls d'animal. A banda d'aquesta carta, els sistemes de seguretat de Correus ha detectat aquest matí dues més amb el mateix contingut dirigides al consolat de Màlaga i a l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid.

Aquests sobres arriben després que la setmana passada fossin detectats quatre paquets amb explosius a l’Ambaixada dels Estats Units, l’Ambaixada d’Ucraïna a Madrid; el Centre de Satèl·lits de la base de Torrejón de Ardoz, i l’empresa d’armament Instalaza, de Saragossa. La Policia Nacional ha descartat la presència de substàncies explosives o deflagrants en les noves cartes després de comprovar que només contenien ulls d'animals.

La setmana passada ja es van interceptar sobres amb ulls d'animals a l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid i en altres oficines diplomàtiques d'aquest país. El portaveu del Ministeri d'Afers exteriors d'Ucraïna, Oleg Nikolenko, ha confirmat la confiscació d'aquests tres sobres, quantificant en 21 els casos en els quals s'han enviat aquest tipus d'amenaces a oficines diplomàtiques de 12 països europeus. En aquest context, Nikolenko ha assenyalat que els diplomàtics ucraïnesos no han de ser intimidats ni infringits davant aquestes amenaces. "Continuarem treballant amb eficàcia per a protegir a Ucraïna de l'enemic i de la nostra victòria", ha proclamat.