Una furgoneta atropella una dona a la muralla de Sant Domènec quan feia marxa enrere

Arran de l'impacte la víctima ha resultat ferida amb diagnòstic menys greu i ha estat traslladada a l'hospital de Manresa

Taca de sang al terra, on ha tingut lloc l'atropellament

Taca de sang al terra, on ha tingut lloc l'atropellament / Arnau Valverde

Redacció

Els Serveis d'Emergència han atès aquest migdia una dona que ha estat atropellada a la Muralla de Sant Domènec de Manresa. Segons testimonis presencials, poc abans de la 1 del migdia, una furgoneta que feia marxa enrere per sortir de l'espai que hi ha entre el carrer Nou i la plaça de Sant Domènec ha colpejat fort la víctima, que ha caigut al terra.

Segons han informat fonts del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha fet la primera atenció al mateix lloc dels fets, la dona ha resultat ferida amb diagnòstic menys greu i ha estat traslladada a l'hospital de Manresa. Segons han informat els testimonis, la dona hauria quedat ferida al cap i hauria perdut molta sang. De fet, ha quedat la taca al terra al mateix lloc dels fets.

L'accident ha tingut lloc a l'espai que hi ha entre la plaça Sant Domènec i el començament del carrer Nou. Aquesta és una zona peatonal en la qual està permès l'accés a vehicles autoritzats. Durant les 24 hores del dia hi poden accedir residents que tenen la targeta de residents, vehicles d'emergència, mobilitat reduïda, vehicles de serveis, taxis i titulars d'activitats. En canvi, els vehicles comercials de càrrega i descàrrega hi poden accedir en horari de 20h a 11h i de 13.30h a 16.30h. L'accident ha tingut lloc poc abans de la 1 del migdia i, per tant, si el vehicle era de càrrega i descàrrega, no estava autoritzat a accedir a la zona peatonal.

L'Ajuntament de Manresa explica que abans l'accés a aquesta zona peatonal estava limitada per una pilona però que actualment les indicacions únicament són a través de senyals.

Per altra banda, els testimonis consultats per Regió7 han explicat que l'accident s'hauria produït mentre la furgoneta feia maniobres a aquella zona amb la intenció de tornar a sortir per la carretera de Vic. Aquest fet, però, està prohibit ja que tot i que està permès que aquests vehicles s'aturin en aquesta zona peatonal per carregar o descarregar material, la via és de sentit únic en direcció al carrer Nou i en cap cas poden tornar a sortir per la carretera de Vic. Tot i això un testimoni que treballa a la zona ha explicat que no és la primera vegada que una furgoneta fa mitja volta en aquell espai per poder tornar a sortir per on ha entrat.

Unes hores després, al voltant de les 3 de la tarda, s'ha produït un altre atropellament a Manresa, en aquest cas al carrer Cos. Segons fonts del SEM, un turisme ha atropellat un home que també ha hagut de ser traslladat a l'hospital de Manresa amb diagnòstic menys greu.