L'entorn de la família del menor de Sallent mort demana responsabilitats a l'institut Llobregat

Un inspector d'Educació reconeix a una trentena de persones que s'ha manifestat aquest dilluns per demanar justícia que hi ha hagut bullying al centre

Concentració a Sallent per l'adolescent mort

Àlex Guerrero

Arnau Valverde

Arnau Valverde

Un grup de 30 persones format per l'entorn de la família dels germans de Sallent, per pares i mares d'alumnes de l'institut Llobregat de Sallent i per alguns alumnes, han accedit avui al pati d'accés a l'institut per demanar responsabilitats al centre i per exigir la dimissió del director en considerar que no van fer res per evitar la situació que patia l'Iván, el menor trans que va morir dimarts passat en saltar d'un tercer pis amb la seva germana. Els germans eren assetjats pel seu origen argentí i l'Iván, que el seu nom original era Alana i havia manifestat voler canviar de gènere i identificar-se com a home, ho era també per aquest fet.

La manifestació ha començat davant del pati de l'institut i s'ha mobilitzat fins a l'entrada. S'ha celebrat a les 10 del matí perquè tenien la intenció que els alumnes se sumessin a la protesta. Els protestants han accedit al pati exterior d'accés al centre. En aquells moments ha sortit l'inspector del Departament d'Educació que està treballant per esclarir els fets calmar-los i atendre'ls.  Diversos pares de l’institut han expressat davant Roca els casos d’assetjament que pateixen els seus fills, i s’han queixat del model d’intervenció del centre.

L'inspector ha demanat calma als manifestants i els ha dit que el seu objectiu és obtenir tota la informació necessària sobre el cas i sobre la situació del centre, que ara està al punt de mira per l'assetjament que patia l'adolescent mort dimarts en saltar d'un tercer pis. En aquest sentit ha assegurat que atendrà els alumnes que vulguin explicar què saben dels fets i la seva experiència al centre per tal d'obtenir el màxim d'informació possible. En aquest sentit, ha explicat que s'habilitarà una adreça de correu electrònic als alumnes per tal que manifestin el que vulguin sobre aquest cas. Els correus seran llegits directament pel Departament d'Educació.

L'inspector ha reconegut als manifestants que, amb la informació que té ara, hi ha hagut bullying a aquest institut, però que el centre "no havia sabut reconèixer com a tal el bullying que patien els bessons». També ha assegurat, però, que l'institut va prendre mesures per ajudar l'Iván, qui rebia assessorament psicològic a l’escola, malgrat que no s'activés el protocol d'assetjament escolar com a tal.

En un moment determinat també ha sortit el director del centre, però ha tornat a entrar en veure la resposta dels manifestants, que n'exigeixen la dimissió. El grup després s'ha dirigit a les tanques que separen el pati del carrer juntament amb alguns alumnes que estaven dins del centre i han decidit no entrar a classe per protestar contra l'institut.