Una nena de 12 anys ha mort i la germana bessona està molt greu en precipitar-se d'un tercer pis a Sallent

Es tracta de dues alumnes de l'institut Llobregat · Els Mossos van trobar dues cartes escrites per les menors al domicili, ubicat al carrer Estació

L'habitatge on ha tingut lloc l'incident, amb les tanques dels Mossos a la part inferior per evitar la visió del cos de la víctima

L'habitatge on ha tingut lloc l'incident, amb les tanques dels Mossos a la part inferior per evitar la visió del cos de la víctima / Laura Serrat

L.S/A.I/O.G/E.B

Una nena de 12 anys ha mort i la seva germana bessona es troba en estat crític a l'hospital Parc Taulí de Sabadell després de precipitar-se aquest dimarts des del balcó del seu domicili familiar al carrer Estació, a Sallent. La investigació apunta a un salt voluntari per problemes en l’àmbit familiar, segons apunta ACN. Les nenes rebien ajuda de psicòlegs a l’institut, però això no havia fet saltar les alarmes. El centre no havia detectat problemes d'assetjament escolar. D'altra banda, un veí i familiar de les bessones ha assegurat que les nenes patien bullying a l'institut "pel simple fet de ser argentines".

L’Ajuntament ha fet un minut de silenci a la 1 del migdia la Plaça de la Vila com a mostra de condol. Així mateix, s'han decretat tres dies de dol i s'han cancel·lat tots els actes del Carnaval que encara quedaven per celebrar al municipi.

L'accident va tenir lloc passades les tres de la tarda d'aquest dimarts al carrer Estació, en un habitatge plurifamiliar de la cruïlla d'entrada a la població, a l'alçada del Pont Vell o de Pere Otger. Els dispositius policials van acudir conjuntament amb els serveis d'emergències mèdiques, SEM, que van intentar reanimar a una de les noies, però havia mort en la mateixa caiguda. A l'altra la van estabilitzar i la van evacuar molt greu cap a l'hospital Parc Taulí de Sabadell. Actualment, la menor està en estat crític però estable. Es tracta de dues germanes, filles d'una família de nacionalitat argentina que ja feia més de dos anys que s’havia instal·lat a Sallent.

Els Mossos han assegurat que la investigació se centra ara a determinar si la caiguda ha estat accidental o voluntària, tenint en compte que, al balcó per on s'han precipitat, hi havia dues cadires que haurien utilitzat per alçar-se abans de la caiguda, així com dos escrits de les dues noies.

La necessitat de permetre als serveis mèdics poder actuar amb espai va obligar tallar l'accés a la població per l'entrada sud del municipi. En l'operatiu de trànsit van participar la Policia Local de Sallent. Fins a les set de la tarda, quan es va dur a terme l'aixecament del cadàver, es va generar una forta expectació al lloc dels fets, on es van concentrar veïns i comerciants de la zona, així com companys de l'institut Llobregat de Sallent, on les dues nenes estaven escolaritzades, que s'han mostrar fortament colpits.

De fet, els veïns del barri han volgut expressar el seu suport a la família, que ha rebut atenció psicològica per part del servei d'atenció a les víctimes dels Mossos d'Esquadra. Un dels comerciants de la zona ha explicat a Regió7 que un dels familiars es trobava al domicili quan s'ha produït la caiguda de les dues menors i, de seguida, ha rebut l'ajuda dels veïns de la zona, que han presenciat els fets tràgics.

Al llarg de la tarda d'ahir, es van viure imatges de molta commoció i estupefacció. Amics i companys de les noies van acudir a la zona. També l'alcalde del municipi, Oriol Ribalta, i membres del govern es van apropar al lloc dels fets i es van posar a disposició dels familiars.