L’avi dels adolescents de Sallent diu que les cartes confirmen el bullying a l’institut

Assegura que els companys es burlaven dels germans pel seu accent i a un d’ells li deien ‘Ivana’

Minut de silenci per les bessones que es van precipitar d'un balcó a Sallent

Minut de silenci per les bessones que es van precipitar d'un balcó a Sallent / Arnau Valverde

Agències

L’avi dels germans de Sallent, igual que feia la tieta dels menors a Regió7, assegura que les cartes confirmen el bullying que patien a l’institut. En declaracions al canal argentí A24, Gustavo Lima ha indicat que els assetjaven perquè eren argentins, pel seu accent. A més, a un d’ells li deien ‘Ivana’, per la seva decisió de demanar que li diguessin Ivan perquè volia fer el trànsit. Lima ha explicat que ell mateix va expressar-ho a la carta que va deixar abans de tirar-se pel balcó. Segons ell, va escriure que “no resistia el ‘bullying’ que li estaven fent” i que si no era feliç llavors, no creia que ho pogués arribar a ser. La seva germana, que està en estat crític però estable a l’hospital, va deixar escrit que ella no volia morir però que acompanyaria el seu germà.

El Departament d’Educació i l’Ajuntament de Sallent van descartar inicialment el bullying en aquest cas, assegurant que a l’institut no li constava, però hores més tard, Educació va decidir activar la Unitat de Suport a l’Alumnat en situació de Violència (USAV) per indagar en el cas després de recollir diverses informacions al respecte.

L'avi també ha apuntat a Atresmedia que les mofes i els insults van anar dirigits especialment cap a l'Iván perquè se sentia un noi. "20 dies enrere es va tallar el cabell, com un noi, i volia dir-se Iván, que no és un delicte. Vestir-se diferent tampoc, sembla que hi ha gent que no ho enten", ha explicat. Això sí, encara cap font oficial ha confirmat que hagués fet el pas de demanar oficialment ser identificat com a un noi.