Va arribar a l’octubre des de Cancún

Operat de nou amb èxit l'Oliver, al qual s’ha extirpat la resta del tumor cerebral

El nen, tractat a Sant Joan de Déu, ha estat rebent químio i el càncer no ha avançat

Una imatge d'arxiu de l'Oliver, el nen de dos anys i mig amb un tumor cerebral

Una imatge d'arxiu de l'Oliver, el nen de dos anys i mig amb un tumor cerebral / El Periódico

Beatriz Pérez

L’Oliver, el nen de dos anys i mig amb un tumor cerebral que va viatjar a l’octubre a Barcelona per ser tractat d’un tumor cerebral a l’Hospital Sant Joan de Déu (Esplugues de Llobregat), ha tornat a ser intervingut amb èxit aquest dilluns. Els metges li han extirpat el que quedava del tumor, ja que la primera vegada van aconseguir extirpar-li’n més del 90%, però no tot.

Després d’una operació que ha durat cinc hores, el nen es troba bé, segons fonts de l’hospital. «Se li ha extirpat el que quedava del tumor i d’aquí a uns dies anirà a prontoteràpia, que és radioteràpia amb protons», certifiquen aquestes mateixes fonts.

Després de la primera cirurgia a l’octubre, el nen va ser després intervingut per tractar-li la hidrocefàlia (acumulació de líquid a les cavitats del cervell) que patia. Des d’aleshores, l’Oliver ha estat rebent quimioteràpia i el tumor no ha crescut, segons fonts de Sant Joan de Déu. L’Óliver és un dels mil casos de càncer infantil que es diagnostiquen anualment a Espanya. 

L’Oliver va arribar el dimecres 26 d’octubre a Barcelona en un avió medicalitzat des de Cancún (Mèxic), on viu amb els seus pares. La família és d’origen malagueny. Després de diversos ajornaments, el vol, que ha costat prop de 200.000 euros i que va pagar un empresari espanyol que prefereix mantenir l’anonimat, va aterrar a Barcelona al migdia. A l’avió medicalitzat només pot viatjar el malalt i un acompanyant, en aquest cas, la mare de l’Oliver, la Lena.

Els pares de l’Oliver el van portar per primera vegada a l’hospital, a Cancún, el 13 d’octubre en notar que li costava caminar, que estava apàtic i feble i que havia perdut la gana. Allà li van fer diverses proves diagnòstiques que van concloure que l’Oliver tenia un tumor cerebral a la fossa posterior i també hidrocefàlia, és a dir, acumulació d’una quantitat excessiva de líquid cefalorraquidi al cervell.

L’hospital mexicà on estava ingressat l’Oliver no s’atrevia a extirpar-li el tumor i li donava «entre quinze dies i un mes d’esperança de vida». En conèixer el seu cas, l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona es va posar en contacte amb la família i es va oferir a valorar l’Oliver i a fer l’operació.