El Bages acomiadarà avui i demà dos dels tres geòlegs morts en l'accident a la mina de Súria

El funeral del colombià Daniel Álvarez es celebrarà aquest dissabte a les 4 a Manresa i el del santjoanenc Oscar Molina serà diumenge al migdia

La furgoneta dels serveis funeraris surt de la mina de Súria

La furgoneta dels serveis funeraris surt de la mina de Súria / ACN

Redacció

El Bages acomiadarà aquest cap de setmana dos dels tres geòlegs morts aquest dijous en un accident a la mina de Súria. El funeral del miner de Sant Joan de Vilatorrada, Oscar Molina, es farà aquest diumenge a les 12 h del migdia al nou tanatori de Manresa. De 9 a 11 h del mateix dia es durà a terme la vetlla. El del colombià Daniel Álvarez es celebrarà aquest dissabte a les 4 de la tarda al tanatori d'Àltima-Fontanova. El de l'alacantí Victoriano Pineda es durà a terme a Alacant.

Per altra banda, la parròquia de Sant Cristòfol de Súria ha anunciat avui que en la missa d’aquest dissabte a les 20 h seran recordades les tres víctimes de l’accident mortal.

El bagenc treballava amb Victoriano Pineda, d'Alacant i Daniel Álvarez, de Colòmbia, quan un despreniment els va atrapar. Els tres es van veure sorpresos per la tragèdia durant una inspecció rutinària. Es tracta de l’accident més mortal en aquesta mina en 66 anys.

Molina i Pineda, d’entre 28 i 29 anys d’edat, eren treballadors de l’empresa i el tercer, de 31 anys, era becari de la UPC de Manresa i portava pocs dies treballant a la mina de Súria. El bagenc també era estudiant de la UPC i feia només 6 mesos que treballava a la mina de Súria.