El mosso anoienc acusat d’agressió sexual a una dona amb discapacitat és l’escriptor Daniel Santiño

El jutge ha acordat una ordre d'allunyament i prohibició de comunicació amb la víctima

El mosso acusat d’agressió sexual a una dona amb discapacitat és l’escriptor Daniel Santiño

El mosso acusat d’agressió sexual a una dona amb discapacitat és l’escriptor Daniel Santiño / Redacció

EFE

L’agent dels Mossos d’Esquadra anoienc acusat d’una presumpta agressió sexual a una dona amb discapacitat intel·lectual a qui hauria fet tocaments és el també escriptor Daniel Santiño. La policia catalana va detenir dimarts 18 d’abril al seu domicili de Masquefa l'agent del cos com a presumpte autor d’una agressió sexual a una dona amb discapacitat mental a qui hauria fet tocaments al seu habitatge de l’Hospitalet de Llobregat.

L’agressió sexual a la dona, d’uns 30 anys, hauria tingut lloc dilluns, després de la qual la víctima va presentar una denúncia davant els Mossos d’Esquadra. D’acord amb el testimoni de la víctima, el policia –que treballa a l’Hospitalet de Llobregat– va anar al seu domicili, on presumptament li va fer tocaments als pits i els genitals.

Prèviament, divendres de la setmana passada, la dona havia denunciat que un veí l’havia agredit, fets en què va ser assistida per l’agent que presumptament l’hauria agredit sexualment dies després a casa seva.

Segons ha avançat ‘El País’ i han confirmat a Efe fonts pròximes a la investigació, l’agent arrestat és l’escriptor Daniel Santiño, de 48 anys, que compagina aquesta feina amb la seva activitat policial dins el cos dels Mossos.

Daniel Santiño (Barcelona, 1974) ha utilitzat la seva experiència i el coneixement que li ha brindat la feina com a policia per escriure la seva primera novel·la, ‘Los crímenes del opio’. El 2014, Santiño va decidir presentar el seu manuscrit al premi L’H Confidencial, premi internacional dedicat a la novel·la negra que convoca l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, la biblioteca La Bòvila i l’editorial Roca. ‘Los crímenes del opio’, un ‘thriller’ de procediment policial amb gran tensió, va guanyar el Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial 2015 .

L’agent dels Mossos ha passat aquest dijous a disposició del Jutjat d’Instrucció número 5 de l’Hospitalet de Llobregat, en funcions de guàrdia. La magistrada ha acordat llibertat provisional per a l’agent de la policia catalana, a condició que estigui a disposició del jutjat sempre que sigui requerit, i, a més, ha acordat com a mesura cautelar una ordre d’allunyament i prohibició de comunicació amb la víctima.

La causa està oberta per un delicte d’agressió sexual a una víctima especialment vulnerable, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).