Els Mossos busquen els autors d’un tiroteig mortal a Salou

Els ocupants d’un cotxe amb matrícula francesa han fugit i un ha sigut detingut en una àrea de servei de l’AP-7

Un dels cotxes danyats pels trets del tiroteig a Salou

Un dels cotxes danyats pels trets del tiroteig a Salou / Mar Rovira

ACN

Dues persones han mort en un tiroteig al mig del carrer que va tenir lloc poc abans de les onze de la nit d'aquest dimecres a Salou, a la zona de la plaça de les Palmeres, segons ha avançat 'El caso' i ha confirmat l'ACN. Els presumptes autors del crim van fugir a bord d'un automòbil amb matrícula francesa que la policia va interceptar a les 23:10 de la nit a l'àrea de servei del Mèdol, a l'AP-7. Els Mossos van detenir un home de 24 anys, que seria de nacionalitat estrangera, per la seva presumpta relació amb els fets. A banda, va posar en marxa un dispositiu de recerca, que encara es manté actiu, per localitzar dos possibles implicats més.

Segons els Mossos, la detenció del principal implicat es va efectuar després que un vehicle fugís de Salou poc després que es produís el succés. Dins del cotxe s'haurien trobat diverses armes, i no es descarta que l'assumpte estigui relacionat amb el tràfic de drogues.

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Camp de Tarragona ha obert una investigació per esclarir els fets.

Un home va morir durant el tiroteig un altra persona va quedar greument ferida. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l'home ferit en estat molt greu ha mort aquest dijous quan es trobava a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Ara, la causa està oberta per dos delictes d'assassinat.

"Vam escoltar molts trets'

Un home que s'allotja als apartaments turístics, situats just davant on es va produir el tiroteig, ha explicat que va escoltar molts trets i que en un primer moment es va pensar que eren focs artificials. Després de sentir-los, va sortir al balcó i va veure com un home amb una samarreta blanca sortia corrent. "Estava sol i crec que l'home volia escapar", ha indicat. "El que ha passat és terrible, no passa cada mes o setmana, però estem tranquils, esperem que no es repeteixi", ha afegit el turista, que no vol ser identificat.

La Judit Salazar també s'allotja en el mateix establiment i estava a la seva habitació mirant una pel·lícula quan va escoltar els trets. "Van ser més de 30 trets, el pitjor va ser escoltar gent cridant al carrer, el primer que vam fer és refugiar-nos perquè no sabíem que estava passant", ha dit. A més, ha destacat que la policia va arribar molt de pressa. "És un impacte perquè com a turistes no t'esperes trobar-te en una situació com aquesta", ha comentat.

En Daniel López també va escoltar una "ràfega de metralladores" i assegura que es va espantar moltíssim. Per això, es van amagar a l'interior del bany dels apartaments i van trucar al 112 per alertar del que estava succeint. "Va ser un estrèpit terrible", ha subratllat. També ha explicat que no van poder sortir de l'habitació fins a la matinada.

A la plaça de les Palmeres, entre els diversos cotxes aparcats n'hi ha tres que s'han vist afectats pel tiroteig. Aquests vehicles van rebre l'impacte de les bales i un d'ells té els vidres trencats. També hi ha restes de l'impacte de les bales a la paret de l'edifici dels apartaments. En Cristian Márquez, un veí del municipi que viu molt a prop, és el propietari d'un dels vehicles danyats. Aquest dijous al matí, ha vingut a comprovar l'estat del cotxe, tot i que no el pot utilitzar perquè, diu, els Mossos encara han d'analitzar-lo.

Segons fonts properes a la investigació, continua la recerca per detenir els presumptes implicats en el tiroteig.