Intercepten a Ourense un menor al volant borratxo i acompanyat pel seu pare, també ebri

Se l’investiga per dos delictes: conduir sense carnet i fer-ho sota la influència de begudes alcohòliques. El seu progenitor ja va ser condemnat en un judici ràpid a 22 dies de treball en benefici de la comunitat

Imatge d'arxiu d'un efectiu de la guàrdia civil

Imatge d'arxiu d'un efectiu de la guàrdia civil / Arxiu

Agències

La Guàrdia Civil d’Ourense va interceptar divendres passat un menor d’edat al volant que, a més, conduïa sota els efectes de l’alcohol. El test d’alcoholèmia va mostrar un resultat positiu de 0,52 mg/l en la primera prova i de 0,51 mg/l en la segona, el doble del permès.

A més de conduir sense carnet i fer-ho ebri, el noi anava acompanyat del seu pare, que no es va poder fer càrrec del cotxe perquè també havia begut massa, detalla la Guàrdia Civil.

El vehicle va ser sorprès cap a les 23.45 hores de divendres passat, al quilòmetre 580 de la carretera N-120, a Santa Cruz de Arrabaldo, província d'Ourense.

Els agents van observar que el seu conductor –el noi– presentava «símptomes evidents» d’haver consumit alcohol. Va ser llavors quan van descobrir que era menor d’edat i que, per tant, no tenia permís de conducció.

Per això, se l’investiga per dos delictes: conduir sense carnet i fer-ho sota la influència de begudes alcohòliques.

Al pare se l’investiga per un presumpte delicte de cooperador necessari en un suposat delicte contra la seguretat viària. Va ser condemnat –després d’un judici ràpid– a la pena de 22 dies de treball en benefici de la comunitat.