Protecció Civil manté en Alerta el Pla INUNCAT per la previsió que els xàfecs es mantinguin les properes hores

Durant la tarda de dijous hi ha hagut diferents incidències degut a les tempestes

Inundacions a la C-37 aquest dijous a Sant Salvador de Guardiola

Inundacions a la C-37 aquest dijous a Sant Salvador de Guardiola / Oscar Bayona

Redacció

Protecció Civil de la Generalitat manté en ALERTA el Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per l’actualització del Servei Meteorològic de Catalunya, que preveu pluges intenses encara les properes hores i que es poden allargar de matinada a qualsevol punt del territori. De cara a la tarda de divendres, les precipitacions s’esperen sobretot al quadrant nord-est.

Avui dijous, les pluges més intenses i acompanyades de temps violent (fort vent, calamarsa,...) han afectat sobretot les comarques de la Catalunya Central, el Vallès Occidental, el Maresme i també les comarques del Pirineu i Prepirineu.

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya, les properes hores també poden ser complicades amb xàfecs extensos acompanyats de tempesta que podran descarregar amb intensitat torrencial i acompanyats de pedra.

En aquests moments només es manté tallada la C-37 a Sant Salvador de Guardiola en els dos sentits per despreniments. Es desvia el trànsit per la C-37z

Consells en cas de forts aiguats

Cal extremar la precaució amb les activitats al rius, rieres i torrents i el seu entorn. En cas de pluja intensa cal allunyar-se de punts baixos, guals i zones inundables.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Cal tenir ben presents els consells davant fortes pluges que es poden consultar a interior.gencat.cat/inundacions