Sant Vicenç farà una batuda col·lectiva a Lourdes per trobar al veí que s'hi va perdre

Diumenge 23 de juliol un autobús sortirà direcció França per intentar trobar l'home desaparegut des de dissabte passat

Des de l'Ajuntament demanen que els voluntaris tinguin un mínim de coneixement en activitats de muntanya

Informació de l'home difosa per la Policia de Lourdes

Informació de l'home difosa per la Policia de Lourdes

Redacció

Aquest diumenge 23 de juliol, un grup de voluntaris es desplaçaran fins a Lourdes, França, per intentar trobar José de Arcos Ballesteros, el veí de Sant Vicenç de Castellet desaparegut dissabte passat i que encara no s'en sap cap notícia.

L'home havia viatjat al santuari amb un grup de la penya blaugrana del poble, quan es va separar dient que anava comprar a la farmàcia i ja no va tornar. L'home té 74 anys i principi d'Alzheimer.

Des de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet s'ha demanat a les persones que vulguin participar que disposin d'un mínim de formació i experiència en activitats de muntanya a causa de l'intensiu que espera ser la jornada, de sis hores, en una zona forestal i de muntanya.

Els veïns de Sant Vicenç sortiran des de l'Espai 1 d'Octubre a les 00.00 h de diumenge amb previsió de ser a primera hora a localitat. L'arribada serà el mateix dia a les 23.00 h al mateix espai.

Aquest dijous es va reforçar la recerca de l'home amb una batuda del terreny proper a la zona on va desaparèixer en la qual van participar una seixantena de persones de diversos cossos de seguretat francesos, però no hi va haver èxit. Aquesta batuda va arribar 5 dies després que la família denunciés la desaparició. De fet, van criticar la inacció dels serveis de seguretat francesos en les primeres hores de la desaparició.

L'alcalde de Sant Vicenç, Dani Mauriz, ha viatjat a Lourdes aquest divendres per interessar-se per la recerca i per donar suport a la família. Mauriz s'ha reunit amb l'alcalde del municipi francès i amb els cossos d'emergència i ha assegurat que la recerca continuarà, tot i que no es poden assegurar tots els recursos dels cossos de seguretat per aquest dispositiu.