Denuncien una dona a Avinyó per calar foc als vehicles d’una exparella

Els denunciants asseguren que l’acusada ja els havia amenaçat de cremar els cotxes arran d’una ruptura sentimental amb un dels afectats

Laura Serrat

Laura Serrat

La carrosseria totalment calcinada i les peces del motor convertides en ferralla. En aquest estat deplorable es troben els vehicles d'una família d'Avinyó, després que la matinada de dimarts un incendi presumptament provocat afectés els tres cotxes que tenien aparcats a la vora de casa seva, al carrer Tramuntana, en una zona situada a l'extraradi del municipi i a tocar d'una gasolinera. Els afectats asseguren que l'incendi va ser perpetrat per una persona propera, amb qui fins fa poc un dels familiars mantenia una relació sentimental, i han interposat una denúncia als Mossos d'Esquadra, que investiguen el cas.

Un dels familiars afectats, el que fins ara mantenia una relació sentimental amb l'acusada, explica que els fets van tenir lloc dimarts, pels volts de la una de la matinada. Aquell dia havia decidit anar a dormir a casa els pares perquè des de feia una setmana la seva exparella amenaçava la família de calar foc als seus vehicles. "Preferia estar a prop de la zona on els tenim aparcats per poder actuar amb rapidesa davant les amenaces", explica. Malgrat que ja coneixia les seves intencions, la seva reacció va ser de sorpresa quan va començar a sentir una olor de cremat que procedia de la finestra.

De seguida, es va adonar que un dels vehicles que tenien aparcats al carrer de Tramuntana, un tot terreny, estava fumejant i va ser a temps de reaccionar apagant el foc amb els extintors que tenia a casa. Davant de la incidència, però, es van mobilitzar una dotació dels Bombers i una patrulla dels Mossos d'Esquadra fins al seu domicili, de forma que la família va tenir l'oportunitat de transmetre als serveis d'emergències les seves sospites sobre l'acusada i el seu temor que tornés a calar foc als vehicles al llarg de la nit.

Efectivament, a les quatre de la matinada, la família va haver de tornar a avisar els Bombers perquè el mateix vehicle tornava a cremar, però aquesta vegada amb més intensitat. Malgrat que efectius del cos de Bombers es van tornar a traslladar fins al lloc dels fets, ja no van ser a temps d'evitar els danys que el foc va causar tant a l'exterior com a l'interior del vehicle. Poc després de la segona crema, el veí afectat assegura que va veure la seva exparella prop del domicili familiar i, immediatament, va alertar els Mossos, però, segons explica, aquests no van poder efectuar la detenció a causa de la falta de proves sobre la seva autoria.

En aquest sentit, el testimoni lamenta que no s'arribés a dur a terme la detenció, tenint en compte que, a 1/4 de set del matí, un veí de la zona va trucar per alertar-lo que els cotxes tornaven a cremar per tercera vegada consecutiva. Aleshores la família va avisar els Bombers, però la rapidesa de les flames va causar danys en els tres vehicles que tenien aparcats - un turisme, una furgoneta i un tot terreny -, a banda de dos coberts propers a la zona d'aparcament. Els afectats asseguren que ja no serà possible recuperar els vehicles, ja que la carrosseria s'ha deformat i l'interior ha quedat reduït en ferralla, i resten pendents d'una resposta per part de la companyia asseguradora per saber si els cobreix els danys.

Amb tot, asseguren que les destrossses haurien pogut ser pitjors, tenint en compte que els cotxes van cremar a prop del domicili i d'una gasolinera que tenia bombones de butà. Davant del temor que es repeteixi el succés, la família ha interposat una denúncia a la dona que consideren culpable dels fets per les contínues amenaces. D'aquesta forma, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació del cas, però aquest dimecres encara no constava cap detenció.

L’incendi provoca afectacions a la xarxa de fibra del poble

L’incendi que aquest dimarts va calcinar tres cotxes al municipi d’Avinyó també ha provocat afectacions en la xarxa de fibra òptica del municipi. L’alcalde d’Avinyó, Sergi Grau, apunta que les flames van afectar una de les caixes de fibra que es troben a l’extraradi del municipi, de forma que l’afectació és menor i només afecta un abonat. En aquest sentit, confia a restablir plenament el servei una vegada la companyia asseguradora hagi fet la valoració dels danys. El batlle assenyala que l’impacte de l’incendi hauria pogut ser major i afectar els boscos de l’entorn si els Bombers no haguessin actuat a temps. 

Subscriu-te per seguir llegint