Sant Vicenç surt al carrer per condemnar l’agressió sexual a una menor

L’alcalde del municipi anuncia que posarà en marxa un pla de xoc per reforçar la seguretat ciutadana amb més efectius de la Policia Local

Un centenar de persones surten al carrer per condemnar una agressió sexual a Sant Vicenç

Oscar Bayona

Laura Serrat

Laura Serrat

Sant Vicenç de Castellet ha alçat la veu aquest vespre per condemnar l'agressió sexual a una menor de 15 anys del municipi amb una concorreguda manifestació, convocada pel col·lectiu feminista del poble Fem Lluita, que ha aplegat un centenar llarg de persones i ha comptat amb la presència de les autoritats locals. Els manifestants han denunciat els fets que es van produir la matinada del 13 d'agost al parc de la Mare, que s'han saldat amb un detingut que ha ingressat a presó de forma provisional, comunicada i sense fiança, i han demanat que es faci justícia contra l'acusat.

Darrere la pancarta "si ens toquen a una, ens toquen a totes", els manifestants han fet escoltar la seva veu pels carrer Maria Gimferrer, el carrer Gran, l'Avinguda Secretari Canal i el carrer Eduardo Peña, fent servir xiulets, cassoles i altres objectes sorollosos per mostrar la ràbia i la impotència que senten davant d'uns fets que encara estan sota investigació. En ser una agressió que implica una menor, els Mossos no han volgut facilitar detalls sobre el cas, com ara si la persona detinguda tenia antecedents ni si hi havia algun tipus de relació amb la víctima, però han aclarit que el detingut és un jove del municipi de 27 anys, a qui alguns veïns del poble consultats per aquest diari relacionen amb el tràfic de drogues.

La manifestació, que ha començat a la plaça de l'Ajuntament i s'ha dirigit fins al parc de la Mare, el punt on va tenir lloc l'agressió, ha inclòs la lectura d'un manifest per part del col·lectiu Fem Lluita per donar el seu suport a la víctima i els familiars i condemnar una agressió que es va produir en una zona força concorreguda durant la nit per grups de joves del municipi. De fet, un dels fets que genera més rebuig entre els veïns és que l'agressió es cometés enmig de la via pública. "El que venim a denunciar és que hem de poder sortir al carrer tranquil·les", ha destacat una de les manifestants, Anna Sánchez. Un altre dels veïns concentrats, Jesús Bricollé, ha lamentat que "és una realitat injusta que sembla que cada vegada empitjora més".

De la mateixa forma, l'alcalde de Sant Vicenç de Castellet, Dani Mauriz, del grup municipal de Junts, ha fet una condemna pública dels fets i ha assegurat que l'Ajuntament habilitarà "tots els recursos necessaris per perseguir els autors de les agressions sexuals". En aquest sentit, ha anunciat que es posarà en marxa un pla de xoc per reforçar la seguretat ciutadana del municipi, "que és una de les prioritats del govern", a partir d'un reforç de les patrulles de la Policia Local, que el cap de setmana passat ja van duplicar els efectius, i altres mesures més a llarg termini, com ara la millora de la il·luminació dels carrers.

Sobre els detalls de la investigació policial, l'alcalde ha evitat revelar més detalls sobre l'agressió sexual, però ha assenyalat que la coordinació entre els diferents cossos policials va ser clau per a la detenció de l'acusat. Aquesta va ser executada pels Mossos d'Esquadra amb la col·laboració de la Policia Local, que va localitzar el detingut a partir de les descripcions facilitades durant la declaració de la víctima. L'alcalde ha destacat que l'Ajuntament s'ha posat al servei de la víctima i els seus familiars des del primer moment, "estem a la seva disposició pel que necessitin".