Detenen una dona que formava part d'un grup que va robar 1.000 euros d'un banc de Solsona

Els Mossos d'Esquadra busquen els altres tres integrants del grup, que creuen que hauria seguit el mateix 'modus operandi' en altres sucursals bancàries de Catalunya

Agents dels Mossos d'Esquadra

Agents dels Mossos d'Esquadra / MOSSOS

Redacció

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dilluns una dona com a presumpta autora d'un furt a una sucursal bancària de Solsona. El cos policial busca a tres persones més que formarien part del grup que va perpetrar el delicte.

Els fets van tenir lloc el 28 d'agost. El banc va denunciar que havien sigut víctimes d'un furt de dues bosses amb monedes, que sumaven una quantitat de 1.000 euros, que es trobaven a una habitació de la sucursal. Els Mossos van analitzar les imatges i van comprovar que es tractava d'un grup organitzat format per dos homes i dues dones que tenien papers diferents. Les dues dones, una de les quals és la que ha estat detinguda, s'encarregaven de distreure els treballadors de l'oficina fent-se passar per clientes. Un dels homes controlava la sala i l'últim és el que cometia el furt.

Segons expliquen els Mossos, els quatre estaven comunicats amb auriculars. L'home que havia de cometre el furt feia veure que feia gestions a un caixer i, quan l'home que vigilava l'avisava que no hi havia ningú vigilant les bosses de monedes, s'hi apropava, les posava dins d'una altra bossa i marxava sense aixecar sospites. Un cop comés el furt, els altres tres membres del grup també abandonaven la sucursal com si res hagués passat. Va ser després, quan els treballadors del banc van veure que els faltaven les dues bosses amb 1.000 euros.

Gràcies a les càmeres de seguretat, els investigadors van poder identificar les 4 persones. Una dona de 43 anys va ser detinguda dilluns a Tàrrega, però la resta d'integrants del grup no han estat localitzats tot i que tenen l'ordre de detenció vigent. Els Mossos d'Esquadra tenen constància que haurien fet servir el mateix 'modus operandi' en altres furts sense violència a sucursals bancàries d'Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Tarragona o Tàrrega.

Subscriu-te per seguir llegint