La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha emès un informe en què demana l'arxivament de les diligències que té obertes el Jutjat d'Instrucció número sis de la mateixa Audiència Nacional pel cas del suposat boicot a La Vuelta a Solsona. Ho fa recordant que el cas ja està en mans del Jutjat número 1 d'instància de Solsona, i "els mateixos fets no es poden instruir en dos jutjats diferents". La decisió podria implicar que, de moment, la Fiscalia no percep que es pugui considerar un acte de terrorisme, competència exclusiva de l'Audiència Nacional, malgrat que fonts del Ministeri Públic asseguren que per ara "no han dit res de si és, o no terrorisme" i en tot cas "això seria una decisió posterior tenint en compte com es desenvolupen els esdeveniments".

La Fiscalia fa la petició després que el 14 de setembre el titulat del Jutjat d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, Joaquín Gadea, va decidir obrir una causa per investigar la vinculació entre els detinguts per aquest suposat intent de boicot amb els Comitès de Defensa de la República (CDR), a qui anteriorment ja ha investigat per suposats delictes de terrorisme.

Gadea va actuar després de rebre un ofici de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional per la detenció de quatre persones per la seva presumpta participació en l'atac que es preparava contra els ciclistes del pilot.

Els arrestats van quedar en llibertat després de comparèixer davant del jutge de guàrdia de Solsona amb la condició de no acostar-se a menys de 500 metres de les etapes ciclistes.

Aleshores, Gadea va justificar la decisió pel fet que "durant les setmanes prèvies, els autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR) van encoratjar i van proposar a les xarxes socials de forma clara i directa el boicot i interrupció de les etapes de la 'Vuelta' que transcorrien" per Catalunya.

Segons ell, es tracta de "fets molt greus en què resulta fàcil apreciar el resultat lesiu que el sistema instal·lat buscava ocasionar, i no resulta difícil imaginar que la voluntat de causar un dany a un indeterminat nombre de persones guiava els autors de l'acció".