Manresa Comerç reclama més mesures per "garantir l'ordre públic" després de la baralla multitudinària

La Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa demana tenir més presència "a l'hora de dissenyar polítiques de convivència" i condemna la batussa d'aquest dissabte

Una baralla al Passeig de Manresa fa volar cadier i taules

Arxiu Particular

Redacció

La Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa, Manresa Comerç, reclama "mesures més ambicioses per garantir l’ordre públic" davant de la baralla d'aquest cap dissabte al Passeig Pere III. En un comunicat, l'agrupació ha mostrat el seu rebuig i ha condemnat la batussa, de la qual també s'ha fet ressò mitjans estatals.

Per evitar que es repeteixin situacions com la d'aquest dissabte, que cal sumar-la a la destrossa de vidres de busos a l'estació d'aquest diumenge, i que es viralitzin imatges "de violència i incivisme" de Manresa, reclamen "mesures més ambicioses" i que "es compti amb el comerç a l'hora de dissenyar polítiques de convivència". L'agrupació també ha reclamat que es "convoqui la Taula de Seguretat per lluitar contra la delinqüència", una qüestió que ha tractat l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, durant la roda de premsa per abordar els fets aquest dilluns a la tarda. Durant la compareixença, el batlle ha confirmat que es durà a terme una reunió de la Taula de Seguretat en els pròxims dies i que el consistori es personarà com a acusació popular en el cas de la baralla multitudinària que ha tingut lloc aquest cap de setmana i en la destrossa dels vidres de sis autocars.

Paral·lelament, Manresa Comerç assegura que és "intolerable que puguin passar aquest tipus d’incidents amb impunitat, a plena llum del dia i envoltats de gent". A banda, denuncia que tant el comerç com la restauració han de viure sovint "atacs, trencament de vidres, robatoris, furts". Denuncien que un bon nombre d'aquests s'han produït durant les darreres setmanes, els últims, "al carrer Nou, Born o Saclosa"