Cremen deu contenidors a Sant Vicenç de Castellet durant el pont del Pilar

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local del municipi han obert una investigació sobre els fets

Un dels focus va afectar el mural pintat per Valentí Gubianas a la façana de l'edifici Tèxtil Montserrat

Un dels focus ha afectat el mural de Valentí Gubianas de l'edifici Tèxtil Montserrat de Sant Vicenç

Un dels focus ha afectat el mural de Valentí Gubianas de l'edifici Tèxtil Montserrat de Sant Vicenç / ARXIU PARTICULAR

Laura Serrat

Laura Serrat

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Sant Vicenç de Castellet investiguen la crema presumptament provocada de deu contenidors durant aquest pont del Pilar al municipi. En aquests moments, encara es desconeix l'autor que hauria provocat els incendis en els contenidors dels carrers Sardana, Manresa, la plaça del Pi i la cruïlla entre els carrers Eduard Peña i Pirineu. Un dels focus ha causat desperfectes en el mural pintat a la façana de l'edifici Tèxtil Montserrat, una obra de Valentí Gubianas finançada a partir del pressupost participatiu.

L'edifici Tèxtil Montserrat és un espai comú per a les entitats del municipi que servei com a sala d'assaig de l'Esbart Dansaire Santvicentí. En aquest sentit, la presidenta d'aquesta entitat, Alba Malo, lamenta els fets ocorreguts que han provocat danys en les motllures de les finestres i esquerdes en els vidres, a banda de descolorir la pintura del mural de Gubianas situat a la façana de l'edifici. Tot i això, ressalta que a l'interior de l'edifici, on guarden material i vestuari, les flames no hi van arribar.

L'alcalde de Sant Vicenç, Dani Mauriz, explica a aquest diari que faran la valoració dels danys i treballaran conjuntament amb els Mossos i la Policia Local per esclarir les causes dels fets. També assenyala que en els pròxims dies es retiraran els contenidors cremats de la via i n'habilitaran de nous.