Detenen a Martorell tres homes per suborn, tinença d’armes, receptació i robatori amb força

Els arrestats portaven una arma, joies i 46.000 en efectiu i van intentar pagar als agents perquè els deixessin marxar

Imatge de l'escorcoll del cotxe on els lladres amagaven diners i objectes robats.

Imatge de l'escorcoll del cotxe on els lladres amagaven diners i objectes robats. / ACN

ACN

Els Mossos d’Esquadra van detenir tres homes de 52, 35 i 28 anys com a presumptes autors dels delictes de suborn, tinença d’armes, receptació i robatori amb força a domicili. Els agents van aturar-los a l’AP-7, a Martorell, per excés de velocitat, i des del primer moment un d’ells els va oferir diners en efectiu per deixar-los marxar sense cap altra multa. Els agents, però, van saber que els tres homes tenien antecedents per robatoris amb força interior de domicili, i van fer un escorcoll més exhaustiu del vehicle. Se'ls va tenenir amb càrrecs de ser presumptes autors dels delictes de suborn, tinença d’armes, receptació i robatori amb força a domicili.

Així, van trobar una arma de foc curta, 46.000 euros en efectiu, joies, objectes de valor i eines per forçar els panys de domicilis. De nou, un dels homes va intentar subornar els agents perquè els deixessin marxar.

Els Mossos van detenir-los i les investigacions posteriors van poder determinar que els tres homes havien estat en els darrers dies a Galícia, on havien robat en dos domicilis de Vigo i la Corunya. 

Els detinguts, en situació irregular a l’Estat i amb un expedient d’expulsió de la Policia Nacional, van passar a disposició judicial aquest divendres. 

Els fets es van produir el dimarts 24 d’octubre quan els mossos van veure un vehicle, ocupat per tres homes, circulant a gran velocitat per l’AP-7, terme municipal de Martorell.

Els agents van desviar el vehicle de l’autopista i van identificar els tres ocupants en el ramal d’enllaç amb l’A-2. Ja des del primer moment, un dels tres homes va oferir a un dels agents un pagament en efectiu d’una quantitat superior a la sanció per excés de velocitat per marxar del lloc, sense cap més altra actuació policial.

Els investigadors van saber que els tres homes tenien antecedents per robatoris amb força interior de domicili en diferents punts de la geografia espanyola i van deduir que es tractava d’un grup de gran mobilitat, sense vinculació ferma amb un territori concret, dels que es desplacen ràpidament d’un punt a un altre de la península per a delinquir.

Amb aquesta informació van fer un escorcoll exhaustiu del vehicle i inicialment se’ls va localitzar una quantitat important de diners en efectiu entre les seves pertinences i, a més, objectes susceptibles de procedir de robatoris amb força interior de domicili, com rellotges d’alta gamma, plomes i bosses de prestigioses marques i joies d’or.

Amb aquests indicis -segons han explicat fonts policials- els investigadors van intensificar l’escorcoll del vehicle i van trobar, amagat en un espai del motor, concretament en el compartiment del filtre de l’aire, una bossa que contenia una arma de foc curta i un feix de bitllets de 100 i 50 euros, amb un total de 46.000 euros en efectiu.

A més, a l’interior del vehicle, dintre de la capsa dels fusibles, els agents van localitzar una bossa tipus necesser amb joies i objectes de valor, així com un eines emprades habitualment per forçar els panys de les portes dels domicilis. Es dona la circumstància que en aquell moment de la troballa de les eines inculpatòries, un dels ocupants del vehicle va oferir als agents els diners i les joies intervingudes a canvi de deixar-los marxar, sense detenir-los.

Donats els fets, els investigadors van detenir els tres homes pels delictes de receptació, tinença d’armes, suborn i robatori amb força a domicili.

Posteriorment, els investigadors van poder determinar que els lladres havien estat els darrers dies a la comunitat autònoma de Galicia, van activar els mecanismes de coordinació amb els cossos policials allà competents amb l’objectiu de recercar possibles robatoris a interior de domicili i, hores d’ara, els investigadors ja han pogut relacionar la seva presumpta autoria en dos domicilis de Vigo i la Corunya.

Els detinguts, en situació irregular a l’Estat i amb expedient d’expulsió per la Policia Nacional, van passar a disposició judicial divendres.