La jove que va morir per la caiguda d’un arbre a Madrid era d’Esparreguera

Júlia Rodríguez tenia 23 anys, era bioquímica i estava estudiant un màster i fent pràctiques a la ciutat

En el moment dels fets passejava amb els seus pares; cinc persones més van resultar ferides

L'arbre caigut al carrer Almagro de Madrid

L'arbre caigut al carrer Almagro de Madrid / Emergencias Madrid

ACN

La noia que va morir aquest dijous a Madrid quan li va caure a sobre un arbre en mig del temporal provocat per la borrasca Ciarán era nascuda a Esparreguera. La víctima, Júlia Rodríguez, tenia 23 anys, era bioquímica i es estava estudiant un màster i fent pràctiques a la capital estatal.

La jove va morir aixafada per un arbre de 2.000 quilos de pes i 15 metres d’alçària que es va desplomar amb les fortes ratxes de vent que a l'àrea metropolitana de Madrid van arribar a superar els 80 km/h. En aquell moment, estava passejant pels carrers de Madrid amb els seus pares, concretament, pel carrer d’Almagro, una avinguda molt concorreguda de la capital. Els serveis d'emergències van intentar reanimar-la, però va morir al moment a causa de l'impacte, que també va deixar cinc ferits.

Rodríguez treballava a les oficines de la farmacèutica Novartis un cop llicenciada en Biomedicina per la Universitat de Barcelona. Abans, havia treballat a Evidence, també a Madrid, i estava estudiant un màster en farmàcia i biotecnologia a l’escola de negocis Talento-Ephos, també a la capital espanyola.

Un arbre revisat dues vegades en els darrers dos anys

L'Ajuntament de Madrid va informar que l'om siberià que va provocar la mort de la noia de 23 anys era un "arbre sa" revisat dues vegades per l'Ajuntament entre els anys 2022 i 2023. El Servei d'Avaluació i Revisió Verda (Server) havia revisat aquest exemplar en dues ocasions, concretament el 25 maig de 2023 i el 28 de maig de 2022. “Era un arbre sa i en cap de les dues inspeccions no es va detectar cap defecte", van confirmar des de l'Ajuntament.

El Server va constatar ahir després de produir-se el succés que l'exemplar desplomat no patia cap patologia ni cap dany previ a la bolcada. Aquest servei municipal es va posar en marxa el setembre del 2018 i des d'aleshores realitza un programa d'inspeccions periòdiques i programades per als 21 districtes. Els exemplars que cal inspeccionar són els d'edat madura i vella. Actualment, el Server controla 350.000 exemplars. L'arbre caigut estava inclòs en aquesta xifra.

Almenys 16 morts a Europa pel temporal

La tempesta Ciarán que colpeja Europa ha deixat almenys 16 morts, sis d'ells a Itàlia, i ha provocat importants pertorbacions, amb ports tancats i vols anul·lats, segons un nou balanç d'aquest divendres. La tempesta, que es dirigeix a l'est del continent després d'haver colpejat el litoral atlàntic, va deixar sis morts a Toscana, al centre nord d'Itàlia, on va provocar pluges rècord, van anunciar les autoritats locals. Els experts assenyalen que les causes són les alteracions en el clima que provoca el canvi climàtic.