A Corbera de Llobregat

Denuncien un conductor per arrossegar un ruc amb el seu cotxe per una carretera del Baix Llobregat

Els Mossos d'Esquadra ha denunciat el conductor com a presumpte autor d'un delicte de maltractament animal

Vídeo del moment en què un home arrossega un ruc amb el seu cotxe per una carretera del Baix Llobregat

Mossos d'Esquadra

Redacció

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un conductor de 63 anys per arrossegar un ruc amb el seu vehicle en marxa per una carretera del Baix Llobregat. Els fets van succeir el 28 d'octubre a la tarda quan la Policia Local de Corbera de Llobregat va ser alertada per diferents trucades d'una persona que arrossegava un ruc amb el seu vehicle per la BV-2421 al seu pas per aquest municipi. En arribar al lloc, els agents van localitzar un grup de persones que havien aturat el vehicle que circulava amb l'animal.

Els testimonis van mostrar vídeos sobre els fets que havien succeït i on es veia clarament com un home portava lligat un ruc a la part del darrere del seu vehicle amb el maleter obert i com l'animal no podia seguir la velocitat mentre queia en diferents ocasions arrossegat per la via.

Gràcies a les gestions realitzades, els agents van concloure que el denunciat pretenia portar l'animal d'aquesta manera a través d'una distància de 3 quilòmetres. Cal recordar que la forma correcta de traslladar els equins és amb remolcs habilitats per aquests o caminant pels llocs habilitats.

La Policia Local del municipi va comissar el ruc i va alertar la Unitat Regional de Medi Ambient de la RPMS que es va fer càrrec de l'actuació immediatament. Efectius de la URMA van instruir diligències per maltractament animal i van denunciar el presumpte conductor del vehicle gràcies als vídeos i declaracions facilitats pels testimonis.

Pel que fa a l'animal va ser atès ràpidament per serveis veterinaris que li van fer les cures de les ferides produïdes per l'arrossegament i aviat serà traslladat a un centre de recuperació d'equins. No es pateix per la seva vida tot i que és possible que pugui patir estrès per la situació viscuda segons un informe veterinari.