Detenen set persones a Martorell, Barcelona, Badalona i a l'Hospitalet per enaltiment del terrorisme

El grup es dedicava a fer crides a atemptar contra aquells que no respectin el profeta Mahoma

Un cotxe policial de la Policia Nacional

Un cotxe policial de la Policia Nacional / POLICIA NACIONAL

Marta Català

La Policia Nacional ha detingut 14 persones (tres a Badalona, dues a Barcelona, una a l'Hospitalet de Llobregat, una a Martorell i una altra a Lleida) acusades d'enaltiment del terrorisme i autoadoctrinament, segons ha pogut saber El Periódico, en el marc d'una operació en què també hi ha hagut arrestos a València, Guipúscoa, La Rioja, Mallorca i Màlaga.

Segons fonts policials, el grup es dedicava a fer crides a perpetrar atemptats contra tothom que no respecti el profeta Mahoma. Fonts properes expliquen que els arrestats són integrants del moviment polític TLP, un moviment del Pakistan, integrista, la principal característica del qual és que inciten la gent a través de xarxes socials que qualsevol persona que no respecti Mahoma sigui decapitat.

Els detinguts advoquen per la implantació de la Xaria, la llei Islàmica, i se'ls acusa de difondre missatges en aplicacions com TikTok de suport a aquest moviment polític incitant la violència.

Aquesta operació, duta a terme per la Comissaria General d'Informació (CGI) amb les brigades provincials de Barcelona, Lleida i altres, ha estat coordinada pel jutge Joaquín Gaeda de l'Audiència Nacional.

Aquest moviment està darrere de diversos atacs terroristes tant a Europa com al Pakistan. Se'ls vincula a l'atemptat del 20 desembre del 2020 de Charlie Hebdo, la revista satírica. Així mateix, se'ls vincula a l'assassinat de Samuel Paty, un professor d'institut que va exhibir caricatures del profeta a classe.

A primera hora d'aquest matí, els investigadors han actuat de manera coordinada, han arrestat els integristes al sortir dels seus domicilis i han intervingut material informàtic i telèfons mòbils.

La intenció de la Policia Nacional és expulsar de manera immediata el país els 14 detinguts per activitats contràries a la seguretat de l'Estat.

Aquesta operació es produeix en un context de l'alerta antiterrorista en fase 4, un nivell d'alerta reforçat per la guerra entre Israel i Gaza i després dels atemptats a França i Bèlgica. Catalunya, segons expliquen fonts de la lluita antiterrorista, és un focus important de reclutament i adoctrinament on hi ha perfils radicalitzats. Dimarts passat va tenir lloc una altra operació antiterrorista on es va detenir un jove de Terrassa per la seva presumpta participació als delictes d'enaltiment, adoctrinament i amenaces terroristes, així com en delictes d'odi.

Subscriu-te per seguir llegint