Un pres amb problemes de salut mental provoca l'agressió "més greu" del que portem d'any a Lledoners

Dos funcionaris van ser agredits per un grup de presos al pati de la presó, motivats per un reclús amb problemes de salut mental amb antecedents violents

CCOO denuncia la manca de personal, sota mínims, i demana un augment de plantilla per cobrir la totalitat dels serveis

El sindicat majoritari al centre exigeix l'obertura de les ales reservades a interns amb patologies de salut mental

Imatge d'arxiu de l'entrada a la presó de Lledoners

Imatge d'arxiu de l'entrada a la presó de Lledoners / MIREIA ARSO

Una agressió per part d'un intern amb problemes de salut mental a dos funcionaris al Centre Penitenciari de Lledoners el passat dijous 9 de novembre, ha estat la "més greu des del que portem d'any a la presó", segons CCOO.

El reclús, amb un historial d'intents d'agressió, l'última fa 15 dies al cap de mòdul, va provocar grans aldarulls que van fer activat el codi 2 del mòdul 3, al pati, on es va produir l'incident. El pres va clavar-li un cop de puny a la cara a un primer funcionari i després, va donar empentes i puntades de peu a un altre.

Aprofitant la baralla, uns altres 15 presos del mateix mòdul van afegir-se a l'agressió provocant un intent de motí. En el moment dels fets, després del sopar, al pati hi havia més d'un centenar de presos que no es van afegir als seus companys.

En un comunicat, CCOO explica que la ràpida intervenció dels funcionaris va fer que la situació és quedes sota control. Es van portar als interns ràpidament a les cel·les i es va traslladar a l'agressor i els que s'hi van unir, a règim tancat.

El sindicat, majoritari al centre, denuncia que l'agressor "no hauria d'estar a cap mòdul residencial", sinó en règim tancat a causa de l'ampli historial d'antecedents violents que té. A més denuncien que encara no s'ha obert l'ala reservada a interns amb patologies de salut mental, per falta de personal per poder obrir i mantenir-ne l'ús.

Exigència de pujada de categoria

CCOO denuncia les dificultats que pateix el centre, on ja són més de 800 interns, que ha tingut "tres agressions greus des de principi d'any". Per això es demana la classificació de primera categoria, en comptes de la segona que ja es té. El sindicat l'està promovent a través d'una recollida de signatures la consellera Gemma Ubasart amb l'objecte que s'obrin les negociacions per implementar la revisió.