Arrenca el judici contra la mainadera acusada d'intentar matar la criatura que cuidava a Madrid: “Els seus pares també eren molt bèsties amb ells"

La fiscalia demana 25 anys de presó per “agredir violentament” la menor amb un objecte no identificat

Façana de l'Audiència Provincial de Madrid

Façana de l'Audiència Provincial de Madrid / EFE

Tamara Morillo

"Els germans eren molt bèsties amb la nena, moltes vegades em va tocar separar-ne el mitjà". El mitjà té 4 anys. La bebè, la víctima, en aquell moment, en tenia 2. Es diu R.N. i està acusada d'intentar assassinar la petita de dos anys que tenia cura al barri de Chamartín (Madrid). Ho va intentar, segons la fiscalia, dues vegades.

"Un dels nens, el mitjà, em va dir que els seus pares eren molt bèsties amb ells també". La mainadera, d'origen romanès, està acusada d'assassinat en grau de temptativa al judici que s'està celebrant des d'aquest dimarts a la Secció 15 de l'Audiència de Madrid. A la primera fase ja s'han sentit els primers testimonis, els pares de la petita. També a ella. Nega els fets i deixa veure, a la sala, que qualsevol ha pogut ser. Acusa, fins i tot, el germà de la criatura, que llavors tenia quatre anys.

Els fets

L'acusació particular i la Fiscalia consideren provat que la dona va colpejar i va intentar acabar amb la vida del nadó dues vegades. "El dia 28 de febrer de 2018, trobant-se la processada tota sola amb els menors al domicili familiar (la bebè i els seus dos germans de 4 i 6 anys), va agredir violentament C. M. P. M. al cap amb algun objecte contundent no identificat, sabent que, tant per la forma de l'agressió com per la zona corporal afectada, el seu atac era susceptible de causar-li la mort prevalent-se que l'edat de la nena impedia qualsevol mecanisme de defensa per part seva".

La nena va ser traslladada a l'hospital Universitari de La Paz a Madrid on tornaria 13 dies després. "El 13 de març del 2018, al voltant de les 16:30 hores, la processada va intentar acabar amb la vida de la nena de la mateixa manera, és a dir, copejant-la novament de forma violenta al cap".

El judici continua amb la declaració de pèrits, doctors i prova documental.