Detenen un home a Berga per estafar una manresana de 88 anys fent-se passar per un treballador del banc

El detingut és un jove de 25 anys amb antecedents per robatoris similars en altres punts del Berguedà

L'estafador va aconseguir el codi secret de la targeta de la víctima fent-se passar per un treballador del banc

L'estafador va aconseguir el codi secret de la targeta de la víctima fent-se passar per un treballador del banc / MIREIA ARSO

Laura Serrat

Laura Serrat

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Berga un jove de 25 anys acusat d'un delicte d'estafa després de fer-se passar per un treballador d'una oficina bancària per aconseguir la targeta i el codi secret d'una manresana de 88 anys, a qui va acabar robant 1.000 euros. Es tracta d'un noi amb antecedents per delictes similars a qui es relaciona amb un altre robatori a una persona gran de Berga, posant en pràctica el mateix mètode per aconseguir les dades bancàries de les víctima. Els Mossos demanen prudència davant d'aquests casos i no refiar-se de les trucades que es facin en nom de les oficines bancàries i, en cas de dubte, acudir directament al banc.

La detenció s'ha dut a terme per un robatori del passat 26 d'octubre, quan una manresana de 88 anys va rebre una trucada a casa seva per part d'algú que es feia passar per un treballador del seu banc i l'informava sobre uns suposats moviments fraudulents al seu compte bancari. D'aquesta forma, la van convèncer per obrir la porta a un aparent treballador del banc que es va desplaçar fins al seu domicili per recollir la seva targeta bancària i el seu codi secret. Amb les dades a la mà, els estafadors ja van poder dirigir-se en una de les oficines bancàries i retirar fins a 1.000 euros en dues extraccions. Va ser aleshores quan la dona es va adonar que havia estat víctima d'una estafa.

Després de diverses gestions, els Mossos han aconseguit identificar un dels autors del robatori, un jove de 25 anys amb antecedents per delictes similars. De fet, se'l relaciona amb un altre robatori que va succeir a Berga, quan també es va fer passar per un treballador bancari per estafar un home gran i aconseguir les seves dades bancàries. Per aquests fets, va quedar detingut acusat d'un delicte d'estafa i dimecres va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs. Els Mossos informen que la investigació continua oberta, ja que es creu que hi hauria més persones relacionades amb aquest cas.

Els Mossos alerten d'un augment de les estafes

De fet, els Mossos destaquen que aquest tipus de robatoris amb estafa amb contacte amb la víctima cada vegada són més comuns. En els darrers mesos, expliquen que s'han donat casos similars a l'esmentat anteriorment en altres punts del Berguedà i el Moianès. El modus operandi dels lladres normalment és "atabalar la víctima, dir-li que ha d'actuar de pressa perquè si no serà pitjor". A vegades hi contacten per telèfon i inclús van al domicili, però assenyalen que a en altres ocasions també es produeixen estafes mitjançant correus electrònics o missatges de telefonia massius que insten a l'usuari a facilitar les claus de la targeta per un suposat moviment fraudulent. Per aquest motiu, demanen no refiar-se de les trucades o els missatges i acudir personalment al banc per dur a terme les operacions importants.