La víctima de la presumpta agressió sexual de l’exfutbolista del FC Barcelona, Dani Alves, ha assegurat a través d’un comunicat de la seva advocada, Ester García, que les converses mantingudes fins ara amb la defensa del futbolista, «a instàncies d’aquesta i que considerem confidencials», van resultar «en la impossibilitat d’arribar a cap entesa», per les diferents posicions de les parts «respecte a l’extrema gravetat dels fets i les penes a imposar».

En aquestes converses, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, del mateix grup editorial que Regió7, la defensa va estudiar la possibilitat d’indemnitzar la denunciant amb una important quantitat de diners. En aquest sentit, la lletrada assenyala en el seu comunicat que «en qualsevol delicte contra la llibertat sexual els danys morals i les seqüeles són irreparables», donant a entendre que el possible pacte és pràcticament impossible si se cenyeix a una qüestió econòmica. El comunicat s’ha emès aquest dijous després que es difongués que l’agost passat la víctima havia enviat un escrit al jutjat en què revocava la seva decisió expressada davant la jutge d’instrucció durant la seva declaració de no reclamar cap indemnització.

Les fonts jurídiques consultades per EL PERIÓDICO afirmen que aquesta revocació és un mer tràmit processal per si en el judici la víctima decidís, al final, sol·licitar una indemnització pels danys psíquics provocats per la presumpta agressió sexual, com és el seu dret. Per ara, la fiscalia és l’única part que ha presentat el seu escrit d’acusació i, a més de la pena de 9 anys de presó i 10 de llibertat vigilada, reclama una indemnització de 150.000 euros, una quantitat que ja va ser consignada en el jutjat per l’exjugador després de ser processat i arran d’un requeriment de la jutge d’instrucció. La defensa d’Alves sosté que el dipòsit d’aquesta quantitat ha de ser considerada jurídicament com un atenuant de reparació del mal, pel que una eventual condemna, segons la seva opinió, es rebaixaria, si es considera molt qualificada, fins a l’any de presó.