Trànsit intensifica aquest cap de setmana els controls de prevenció de l'accidentalitat dels motoristes

Des de principi d'any, han mort 51 conductors de motocicletes a les carreteres catalanes

Un control de prevenció d'accidentalitat dels motoristes

Un control de prevenció d'accidentalitat dels motoristes / TRÀNSIT

Redacció

La Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit, intensifiquen aquest cap de setmana, tant dissabte 2 com diumenge 3 de desembre, els controls PREMOT, dirigits als conductors de motocicletes.

Des que ha començat l'any, 51 motoristes han mort a les carreteres catalanes, els tres últims en el darrer cap de setmana. Enguany, el canvi de clima està fent que la temporada de sortida en moto estigui sent més llarga i aquest cap de setmana es preveu que hi pugui haver de nou molts desplaçaments de motoristes i, per tant, un possible augment dels accidents.

L'objectiu de la campanya PREMOT d'aquest cap de setmana és conscienciar els conductors de motocicletes que les infraccions més habituals com són velocitat, alcoholèmia/drogues, distraccions, avançaments, així com les conduccions temeràries o negligents són les causes principals dels accidents que pateixen. Per això, es realitzaran 105 controls que s'estendran per tot Catalunya.

En els controls PREMOT, es despleguen radars mòbil i radars en línia i l'helicòpter del Servei Català de Trànsit amb capacitat per sancionar des de l'aire pretén detectar infraccions dinàmiques que es puguin dur a terme a les zones on s'ha concentrat una major accidentalitat de motocicletes, tant si són infraccions dutes a terme pels conductors de motocicletes i/o ciclomotors com per la resta de conductors.

En aquest sentit, convé destacar que és bàsica la conscienciació dels conductors de la resta de vehicles, especialment dels turismes, els quals sovint poden fer alguna maniobra que pot posar en perill la vida del motorista. És important remarcar que els conductors de la resta de vehicles poden també evitar accidents amb resultats greus amb motoristes implicats.