President del Consell Comarcal del Bages: «Hem de continuar detectant punts negres en les carreteres per incidir en la prevenció»

Hernàndez, que també presideix el Consorci Viari de la Catalunya central, lamenta que els accidents mortals a la comarca s’ha disparat aquest 2023

El president del Consell Comarcal del Bages i del Consorci Viari de la Catalunya central, Eloi Hernàndez

El president del Consell Comarcal del Bages i del Consorci Viari de la Catalunya central, Eloi Hernàndez / ARXIU

Laura Serrat

Laura Serrat

El president del Consell Comarcal del Bages i del Consorci Viari de la Catalunya central, Eloi Hernàndez, lamenta que la mortalitat a les carreteres de la Catalunya central continua sent elevada, especialment al Bages, amb 12 víctimes. "És una notícia molt trista saber que estem al rànquing de les comarques amb més morts per accidents de trànsit, cal fer una reflexió i analitzar-ne les possibles causes", remarca.

Per a Hernàndez, cal "ser prudent" a l’hora d’analitzar les dades de sinistralitat, tenint en compte que els accidents es produeixen "per múltiples causes que cal estudiar per incidir en la prevenció". El president comarcal recorda que enguany hi ha hagut dos accidents amb doble víctimes mortals que han disparat les xifres a la comarca del Bages, amb un atropellament mortal d’una parella a Navarcles el mes de gener i un accident mortal a la C-55, a Valls de Torroella, on van perdre la vida dues persones. 

De fet, assenyala que a la C-55 en els darrers anys "s’han aconseguit reduir la sinistralitat en diversos punts negres del tram sud de la carretera", tot i que esmenta un accident que hi va haver el mes d’agost a l’altura dels Comtals, a la sortida de Manresa, quan un motorista va perdre la vida a causa d’un xoc frontal

En aquest sentit, indica que "cal continuar treballant per detectar els punts on es concentra la major part de la sinistralitat". Enguany un dels punts amb més concentració d’accidents de trànsit ha estat el tram nord de la C-55, amb quatre morts des de principi d’any. Precisament, explica que en aquest tram hi ha prevista la creació d’un nou carril d’avançament des de Manresa fins a Súria, "i s’està estudiant la possibilitat d’ampliar aquest tipus de carril de 2+1 fins a Cardona". 

Hernàndez posa en relleu que "cal posar esforços per tendir a les 0 víctimes en accidents de trànsit", i assegura que això és feina de tots, "tant de l’administració, com de la responsabilitat individual dels conductors".

Subscriu-te per seguir llegint