‘L’estafador de l’amor’ ingressa a Lledoners després de passar sis mesos amagat

L’Audiència de Barcelona el buscava des de l’estiu i un jutjat penal des de la setmana passada per un altre judici

Albert Cavallé i el seu advocat, David Peña, sortint de la Ciutat de la Justícia

Albert Cavallé i el seu advocat, David Peña, sortint de la Ciutat de la Justícia / ACN

Vanesa Lozano

Ha passat gairebé mig any desaparegut, amagat, des que l'Audiència de Barcelona va ordenar, el passat mes de juny el seu arrest i ingrés a la presó. Però des d'aquest dilluns, Albert Cavallé, el jove condemnat per estafar més de vint dones, ja no és un home lliure. Ha entrat al Centre Penitenciari Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, set anys i mig després que una dona interposés la primera denúncia contra ell.

Segons ha pogut saber en primícia CAS OBERT, el canal d'investigació del grup editorial de Regió7, el conegut com a 'estafador de l'amor' ha decidit aquest matí sortir del seu amagatall i presentar-se a la presó bagenca. Ho ha fet acompanyat i assessorat pel seu advocat, David Sans, que l'ha defensat aquests últims anys en els més de vint procediments que el fins ara pròfug ha anat acumulant.

La lluita de les víctimes

Les víctimes de Cavallé fa anys que reclamen que l'estafador entri en la presó i que, finalment, comenci a complir alguna de les condemnes que ja li han estat imposades (té quatre condemnes que ja són fermes), sobretot després que l'estafador no es presentés a diversos dels judicis que havien de celebrar-se contra ell.

Ara, finalment la lluita d'aquestes dones es veu reconeguda. L''estafador de l'amor' ja ha entrat a la presó i ha de complir, de moment, una condemna de dos anys i tres mesos per enganyar sis noies, a les quals va aconseguir estafar 68.500 euros.

El mateix Cavallé va reconèixer durant el judici que feia servir aplicacions com Tinder i Badoo per fer-se passar per advocat, inversor, cirurgià o fill dels amos milionaris d'una reconeguda clínica de Barcelona. Fingia "solvència econòmica" i establia una relació amb les seves víctimes amb la finalitat d'estafar-les. Entre els seus enganys, va afirmar treballar i tenir els comptes a Panamà, amb el que va aconseguir que una de les dones li donés 49.000 euros en efectiu en diversos lliuraments.

Clínica Planas

"El vaig conèixer el maig de 2017 a Badoo. Es va presentar com un prestigiós cirurgià, fill del propietari de la clínica Planas de Barcelona, de cirurgia estètica. Em va dir que tenia comptes bancaris a Panamà i feia molts viatges a aquest país". Amb aquest perfil, "per aparentar solvència", l'anomenat 'estafador de l'amor' va aconseguir convèncer una noia, amb la qual "va iniciar una falsa relació sentimental", perquè li deixés 51.000 euros, segons l'escrit de la fiscalia.

Aquells mesos, els mitjans de comunicació informaven de l'escàndol de 'els papers de Panamà'. Cavallé va convèncer la dona que ell era un dels afectats, va afirmar que "tenia una gran quantitat de diners bloquejada a Panamà" i necessitava efectiu.

"Per donar més credibilitat a la seva història", el jove li va ensenyar un email amb informació d'"un suposat vol privat" que havia de fer al país centreamericà. Va prometre que li retornaria els diners tan bon punt li desbloquegessin els comptes i fins i tot va signar un document reconeixent el deute amb ella.

Papers de Panamà

La invenció dels papers de Panamà va servir l'estafador per aconseguir que una altra dona, la qual va conèixer el juny de 2017 i va convidar a passar unes nits a l'Hotel Barcelona Princess per aparentar solvència, li donés 10.500 euros.

Alhora que estafava, presumptament, aquestes dues dones, Cavallé va fer el mateix amb una tercera noia a la qual va conèixer per la xarxa de contactes POF i a la qual va sostreure 1.803,48 euros, sosté el Ministeri Públic. Va presentar-se amb el nom fictici d'Albert Planas, va assegurar tenir nacionalitat andorrana i ser "fill d'una família de milionaris", amos de la clínica estètica.

A aquesta dona, el jove "li va fer creure que tenia gran quantitat de bitllets de 500 euros, però no podia canviar-los" i li va demanar mil euros. Quan la dona els hi va donar, Cavallé "li va ensenyar una captura de pantalla de la suposada transferència que deia haver-li fet amb la devolució", però que mai va arribar a fer.

Tant l'acusació com el ministeri públic demanaven per ell nou anys i deu mesos de presó per un delicte continuat d'estafa, un altre de furt, apropiació indeguda i dos delictes d'obstrucció a la justícia. Finalment, va ser condemnat a dos anys i tres mesos, que haurà de complir des d'avui com un pres més de la presó de Lledoners, des d'on s'enfrontarà a la resta de judicis que encara té pendents.