Un senyor de 94 anys, obligat a empènyer la cadira de la seva dona amb Alzheimer per falta d'ambulàncies

Un usuari de Twitter ha compartit una escena que posa de manifest les deficiències del transport sanitari català

Un senyor de 94 anys empenyent la cadira de rodes de la seva dona amb Alzheimer

Un senyor de 94 anys empenyent la cadira de rodes de la seva dona amb Alzheimer / @GERARDFORMENTI / TWITTER

Redacció

Ha estat la imatge més indignant d'aquest cap de setmana a Catalunya: el Ramon, un home de 94 anys, empeny la cadira de rodes de la seva dona amb Alzheimer, la Maria, perquè l'Hospital de Campdevànol (Ripollès) no té disponible una ambulància. Així ho ha denunciat un usuari, Gerard Formenti, a la seva xarxa social X, abans Twitter.

Segons Formenti, el seu avi es va veure obligat a empènyer la cadira de l'àvia dissabte a la nit quan li van donar l'alta a l'Hospital de Campdevànol. L'home va haver de recórrer els 250 metres des del centre sanitari fins a la residència comarcal on està ingressada la dona a dos graus centígrads.

L'usuari denuncia que l'hospital li ha dit que "només hi ha una ambulància per a tota la província". "Per aquest trajecte de cinc minuts, l'última vegada va venir [l'ambulància] de Figueres. Mentre a fora de l'hospital n’hi ha una. Alguna cosa necessita millorar. No és màgia, són els nostres impostos, els nostres avis", denuncia Formenti en la seva piulada.

Segons 'El món a RAC1', la fotografia va ser feta per Anna, filla de Ramon i Maria, que assegura que és la tercera vegada que a aquest matrimoni li passa això. A més, insisteix que li ha passat a més gent.

Maria té Alzheimer en fase tres i acudeix sovint a l'hospital. La dona no pot caminar i no és capaç d'estar dreta sola, per això necessita l'ambulància. La filla d'aquest matrimoni de gent gran assegura que el servei d'ambulàncies funciona bé de la residència a l'hospital, però no al revés. Segons 'El món a RAC1', "més d'una vegada s'han passat 12 hores a urgències, de les quals cinc o sis van ser esperant una ambulància".