El Servei Català de Trànsit estableix un dispositiu especial pel pont de la Constitució i la Immaculada i demana la màxima prudència a la carretera

Per vetllar per la seguretat a la xarxa viària, es desplegaran un total de 1.792 agents dels Mossos d'Esquadra i es faran 1.597 controls

Les vies que poden registrar més problemes viaris són l'AP-7, C-16, C-17, C-14, N-145, N-260 i A-2

Trànsit establirà un dispositiu especial pel pont de la Constitució i la Immaculada

Trànsit establirà un dispositiu especial pel pont de la Constitució i la Immaculada / ARXIU

Redacció

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, posa en marxa el dimarts 5 de desembre, a partir de les 15.00 h de la tarda, el dispositiu especial de circulació, ordenació i regulació del trànsit amb motiu del pont de les festivitats de la Constitució i la Immaculada.Aquest dispositiu estarà vigent fins a les 24 hores de diumenge dia 10.

Enguany, ambdós dies festius coincideixen en dimecres i divendres i pot haver-hi una afluència notable de gent que disposi de cinc dies de festa. S'estima que entre les 15 h de dimarts 5 de desembre i les 15 h de dimecres dia 6, sortiran de l'Àrea metropolitana de Barcelona 460.000 vehicles. També hi haurà una segona sortida, no tan important com l'anterior, el divendres dia 8 al matí. A més, entre les 12 i les 24 hores de diumenge 10 de desembre, retornaran cap a Barcelona i la seva àrea d'influència 250.000 vehicles.

Aquest 2023, hi ha hagut 140 víctimes mortals per sinistres viaris en zona interurbana. Això suposa una reducció d'un 17% respecte al mateix període del 2019, any de referència, quan es van registrar 168 víctimes mortals. D'aquestes 140 persones mortes d'enguany, 52 corresponen a motoristes, 12 a vianants i 4 a ciclistes. En aquest sentit, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha manifestat durant la presentació del dispositiu especial, que "hi ha un tipus de vehicle que ens preocupa especialment, com són les motos. Un dels possibles motius d'aquest augment de la sinistralitat dels motoristes pot ser la seva desestacionalització. Durant tot l'any hi ha una gran mobilitat amb moto perquè el bon temps, la bona climatologia permet precisament circular més en moto". Per la seva banda, l'Inspector en Cap de la Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra, Andreu González, ha afegit que "per intentar reduir la sinistralitat de les motocicletes, aquest cap de setmana hem fet un control coordinat conjunt per tot Catalunya: s'han fet aproximadament 100 controls de motocicletes i s'han aturat unes 1.200 motocicletes". A més, ha dit que "sembla que els nostres missatges de prudència no arriben a aquest col·lectiu amb l'energia que ens agradaria i, per tant, aquests dies insistirem en aquests controls".

En aquest període festiu, en el qual es registrarà una elevada mobilitat, l'SCT vol remarcar la necessitat de no abaixar la guàrdia en cap moment durant la conducció per tal d'evitar accidents. En concret, recorda la importància d'utilitzar els sistemes de seguretat passiva; de no manipular el telèfon mòbil ni altres dispositius electrònics; de respectar els límits de velocitat, i de no combinar l'alcohol i la conducció. A més, cal insistiren la necessitat de revisar el vehicle abans de sortir a la carretera, ja que amb un bon manteniment s'eviten incidències durant la circulació.