La primera jornada de l'operació sortida del pont de la Puríssima deixa retencions de 4 quilòmetres a la C-16

La C-55 ha registrat de forma puntual 2,5 quilòmetres de cua

Redacció

Les primeres hores de l'operació sortida pel pont de la Puríssima, que s'estendrà fins al dimecres a la tarda, han deixat cues a la C-16 i la C-55, on s'han superat els 4 i 2 quilòmetres respectivament.

A la C-16, a Berga, la circulació s'ha intensificat uns minuts abans de les 4 de al tarda. Entre la capital Berguedana i Cercs, s'han arribat a registrar 4,3 quilòmetres de cues en sentit nord. Entorn les 8 del vespre, el flux s'ha anat restablint.

Paral·lelament, a la C-55, entre Sant Vicenç de Castellet i Castellbell, s'han arribat a acumular de forma puntual 2,5 quilòmetres de cua entorn les 6 de la tarda.

En total, 157.613 vehicles, el 34% dels previstos, han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona entre les tres de la tarda i les vuit del vespre d'aquest dimarts, en el que suposa la primera part de l'operació sortida pel Pont de la Puríssima, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). Aquesta xifra representa un 13% més respecte a la mateixa franja de sortida del 2022.

S'espera que 460.000 automòbils hagin marxat de la zona fins demà a les tres de la tarda. En aquestes primeres hores les rondes de Barcelona presentaven els volums de circulació més densos, i s'havia registrat algunes cues a l'AP-7 i a la C-58, però sense incidències destacades.