L’acusació particular demana 12 anys de presó per a Dani Alves per violar una jove en una discoteca de Barcelona

La fiscalia li demana 9 anys després que el futbolista hagi tingut tres advocats i tres versions diferents

Dani Alves en una imatge d'arxiu

Dani Alves en una imatge d'arxiu / EP

ACN

La jove que va denunciar el futbolista brasiler Dani Alves per violació a la discoteca Sutton de Barcelona el desembre del 2022 demana 12 anys de presó per al seu suposat agressor, segons ha avançat ‘El Periódico’. L’acusació particular demana així la màxima pena possible, a més de 150.000 euros d’indemnització. La fiscalia, per la seva banda, li demana nou anys de presó. Els fets van tenir lloc la nit del 30 de desembre del 2022 al lavabo d’un reservat del local. Alves està en presó preventiva des del 20 de gener passat després que el jutjat i l’Audiència de Barcelona li hagin denegat la llibertat diverses vegades, i ha canviat dos cops d’advocat.

L'exdefensa blaugrana ha canviat tres cops de versió, negant al principi que conegués la noia, després que el sexe va ser instigat per ella, que li hauria fet una fel·lació mentre ell defecava al vàter, i finalment que va ser una penetració vaginal consentida pels dos. Cap de les versions d'Alves no li han servit per sortir de la presó, ni tampoc els seus esforços per demostrar l'arrelament a Catalunya que minimitzaria el risc de fugida de Sutton.

En els últims mesos la defensa ha intentat negociar un pacte de conformitat amb la fiscalia i l’acusació particular, però de moment no se n’ha sortit. Ara la defensa ha de presentar el seu escrit i el judici està previst que se celebri a l’Audiència de Barcelona a principis del 2024.

El futbolista brasiler va ser denunciat per agressió sexual per una noia de 23 anys que el va acusar d'haver-la violat en el lavabo d'un reservat de la discoteca Sutton de Barcelona la nit del 30 al 31 de desembre passat.

Segons la fiscalia i la versió mantinguda des del primer moment per la noia, l'astre brasiler i un amic les va convidar a ella, la seva cosina i una amiga a pujar al reservat on estaven ballant la matinada del 30 al 31 de desembre. Inicialment s’hi van negar, però després d’insistir, les noies van acabar pujant a la zona cap a les 3.20 hores. Van estar ballant tots cinc i Alves s’hauria fixat molt en la noia, a qui s’apropava per ballar i abraçar-la. En dos moments determinats, ell es va posar darrere de la jove, li va agafar la mà i la va acostar a la zona del penis. Però la noia va apartar la mà ràpidament.

L'entrada a la 'suite'

Cap a les 3.42 hores, Alves va anar cap a la porta que donava accés a la denominada ‘suite’, un passadís que dona accés a un petit lavabo i una habitació amb sofà. Va entrar, i dos minuts després va treure el cap per la porta i va indicar a la noia que anés fins allà. La noia, després de la insistència d’Alves, va anar-hi i el futbolista va tancar la porta. Un cop els dos allà, Alves la va introduir al lavabo i també va tancar la porta darrere d’ell. Un cop dins, la jove es va sorprendre de trobar-se en un lavabo diminut i va voler sortir, però Alves s’hi va negar i va començar a tocar-la amb afany sexual.

Alves va asseure’s sobre la tapa del vàter, va agafar la noia fort per la cintura i la va obligar a seure al seu damunt. Li va aixecar el vestit i, davant la negativa de la noia, ell va mantenir una actitud “despectiva” cap a ella. El futbolista es va abaixar els pantalons, va estirar amb força els cabells de la noia, la va fer caure a terra de genolls i va intentar obligar-la a fer-li una fel·lació. La noia es va resistir i Alves li va donar diverses bufetades a la cara mentre li exigia diversos cops que li digués: “Soc la teva puteta”.

La noia va demanar de marxar diversos cops, però Alves no li va permetre. La noia, davant la impossibilitat de sortir d’aquell espai tant petit i l’actitud violenta del futbolista, es va sentir “impressionada i sense capacitat de reacció” i va sentir que li faltava l’aire per la situació “d’angoixa i terror” que estava vivint.

Alves la va aixecar de terra, la va posar d’esquena a ell i li va tocar tot el cos. Li va intentar fer sexe oral, però la víctima s’hi va oposar. Finalment, va inclinar la jove cap al vàter i la va penetrar vaginalment sense preservatiu.

Cap a les 4.00 de la matinada Alves va sortir del lavabo i va deixar la víctima allà. Es va dirigir a la seva taula del reservat, va agafar una copa i va anar cap a una altra taula. Pocs segons després va sortir la noia, es va dirigir a la seva cosina i li va demanar de marxar. Van sortir sense acomiadar-se d’Alves, però sí de l’amic d’aquest.

En marxar, es va posar a plorar al passadís de sortida, va explicar els fets a la seva cosina i el personal de la discoteca va activar immediatament el protocol contra agressions sexuals. A les 4.06 Alves i el seu amic van sortir ràpidament de la discoteca, es van creuar amb les noies però no els van dir res.

Segons els forenses, la noia va patir lesions lleus al genoll dret i actualment encara té un trastorn per estrès posttraumàtic de nivell elevat, i segueix tractament psicològic.

La versió de la noia s'ha vist corroborada perifèricament per diverses càmeres de seguretat, testimonis, empremtes dactilars d'ella al lavabo, ADN d'ell a la roba i la vagina d'ella i lesions que ella va patir compatibles amb el seu relat.

La fiscalia també li demana 150.000 euros d’indemnització per a la víctima, que inicialment va renunciar a la indemnització però després s’ho ha repensat, deu anys de prohibició d’aproximació i comunicació i deu anys més de llibertat vigilada.