Han d'evacuar de nit un edifici a Llívia per l'avaria d'una xemeneia de l'immoble

A Moià, va cremar un contenidor perquè algú hi havia tirat cendres calentes

Imatge d'arxiu dels Bombers treballant en l'extinció de l'incendi per uan xemeneia

Imatge d'arxiu dels Bombers treballant en l'extinció de l'incendi per uan xemeneia / Arxiu/Marc Martí

Gemma Camps

Gemma Camps

L'avaria en una xemeneia va causar un bon esglai, divendres a la nit, en un bloc de pisos de l'avinguda Catalunya de Llívia, que els Bombers van desallotjar per prevenció. Curiosament, l'any passat per aquestes dates, a la mateixa avinguda, hi va haver un cas semblant, amb un incendi en tres xemeneies del mateix edifici.

La nit de divendres, segons informació dels Bombers, van rebre un avís a les 9 i 38 minuts del vespre d'uns veïns de l'immoble afectat a l'avinguda Catalunya de Llívia que els van alertar que alguna cosa no acabava d'anar a l'hora en un pis veí al seu perquè la xemeneia feia molt soroll.

Fins allà van anar tres dotacions dels Bombers, que els va aconsellar als veïns que havien trucat que sortíssin de casa i tanquessin la porta. Un cop a lloc, on van arribar a les 9 i 58 minuts, van revisar la xemeneia i van veure que estava bruta i que per això crepitava més del normal. En van treure un tap de sutge i van comprovar que hi havia malmès el tub que passava pel pis on generava problemes. Mentrestant, van demanar als inquilins de l'immoble que no encenguessin les seves xemeneies i els van evacuar. A les 11 de la nit i 8 minuts van fer la darrera revisió. Els Bombers no han pogut concretar si els evacuats han pogut tornar a casa seva de seguida.

Cendres en un contenidor de Moià

A Moià, també ahir divendres, una dotació dels Bombers va apagar un contenidor que es va cremar perquè a l'interior hi havia cendres calentes que algú hi havia tirat. L'actuació va tenir lloc a l'avinguda de Prat de la Riba i l'avís es va rebre a 3/4 de 9 del vespre.

Els Bombers alerten que, quan arriba el fred, han d'actuar sovint per apagar contenidors on s'han abocat brases de les xemeneies o estufes encara calentes per inconsciència d'algunes persones.

Al mateix temps, fan notar que les actuacions per problemes amb les xemeneies, o derivats de les xemeneies, també són molt habituals a l'hivern. Ahir, a banda de l'incident de Llívia, n'hi va haver tres més fora de les nostres comarques causats per temes de xemeneies.

Per fer un ús segur de les xemeneies, donen consells de seguretat que es poden consultar en la imatge adjunta.

Consells de seguretat dels Bombers per a l'ús de llars de foc

Consells de seguretat dels Bombers per a l'ús de llars de foc / Bombers

Subscriu-te per seguir llegint